Update: Oliebollenactie 2021

Beste leden en betrokkenen,

Wij zijn erg blij dat we dit jaar onze oliebollenactie door kunnen zetten. Voor SDO/Fiable is de oliebollenactie elk jaar een grote inkomstenbron. In Kamerik willen wij graag dat onze oliebollen en appelflappen een begrip blijven!

Wij zijn vanuit de oliebollencommissie al weer een aantal maanden bezig met de voorbereidingen. Wij nemen jullie hierin graag mee in het proces.

Elk jaar beginnen wij met de evaluatie van het jaar ervoor en kijken we vooruit naar de actie van dit jaar. We lopen onze planning door en kijken wat er allemaal moet gebeuren. Er moet altijd een hoop gebeuren. De hele kantine wordt omgebouwd. Met name de garage wordt altijd grondig aangepakt. In de garage bouwen wij namelijk elk jaar onze beroemde keuken op. De keuken moet spik en span zijn voor aanvang van de actie.

Joost is druk met de inkopen van de ingrediënten. De verse melk van boer de Wit wordt gereserveerd, kilo’s aan appels zijn besteld en Jack zorgt elk jaar voor de eieren.

Anne en Loes nemen elk jaar de wijkindeling onder de loep. Zij kijken naar de indeling van de vrijwilligers per wijk. Iedere vrijwilliger draagt namelijk zijn steentje bij in de laatste week van het jaar. Luuk regelt de indeling van de bakkers van de oliebollen en appelflappen. Wij worden elk jaar weer enthousiast van de inzet van alle vrijwilligers en vinden het erg leuk dat iedereen zich zo betrokken voelt!

Verder zijn wij vanaf begin november elke week een uurtje in de kantine om de voorbereidingen te treffen.

Om de oliebollenactie zo veilig mogelijk te laten verlopen houden wij dit jaar veel rekening met de maatregelen vanuit de overheid met betrekking tot het coronavirus. We zullen daarom alle voorschriften in acht nemen. Denk aan:
– Vereist zijn van corona check app in de kantine
– Dragen van mondkapje en handschoenen bij het verkopen. Dit wordt ter beschikking gesteld door SDO.
Verder vindt het verkopen buiten op 1,5 meter plaats, doen we dat dit jaar alleen in Kamerik en is het verplaatsen per auto dus minimaal. Op deze wijze laten we de actie daarom op een veilige wijze verlopen. Zoals ieder jaar hebben we alle vrijwilligers hierbij daarom hard nodig. De wijkindeling staat weer online! Kijk op de website voor de indelingen van ouders en jeugdspelers.

Mochten er vragen zijn, schroom niet om ons te berichten! Dit kan via Loes of Anne, of via sdo.oliebollenadm@gmail.com .

Wij hebben er zin!

Met vriendelijke groet,

Namens de gehele oliebollencomissie,

Loes en Anne