Nieuwsupdate & oliebollenactie 2021

Het einde van 2021 is in zicht. We zijn blij dat we ondanks de corona maatregelen de afgelopen weken toch nog vrij veel hebben kunnen korfballen. We hebben het afgelopen jaar zelfs een mooie ledengroei mogen doormaken, we hebben inmiddels meer dan 205 leden. Hopelijk kunnen we dit doorzetten en in 2022 en weer snel meer gaan korfballen. Graag informeren we jullie met deze e-mail verder over o.a.: oliebollenactie, nieuwe logo en privacyverklaring. 

Oliebollenactie
De meeste van jullie zijn natuurlijk bekend met de oliebollenactie. Voor nieuwe leden en ouders een korte intro: dit is onze jaarlijkse actie om oliebollen en appelflappen te verkopen. Dit is een belangrijke bron van inkomsten voor onze vereniging. Van de inkopen, het bakken het verkopen alles wordt gezamenlijk gedaan. Vrijwilligers van jong tot oud. Onze oliebollencommissie is dan ook alweer maanden in touw met de voorbereidingen. Lees er hier meer over: https://www.sdokamerik.nl/2021/12/14/update-oliebollenactie-2021/

Vorig jaar hebben we de oliebollenactie niet laten doorgaan, maar konden we door de hulp van Plus Romijn toch oliebollen verkopen. Voor dit jaar hebben we besloten om de oliebollenactie wel te laten doorgaan. We willen graag dat onze oliebollen en appelflappen een begrip blijven in Kamerik en omstreken. We willen door verschillende aanpassingen en het in acht nemen van de voorschriften een passende oliebollenactie organiseren. Denk aan:

–       Vereist zijn van corona check app in de ‘bakkerscentrum’
–       Dragen van mondkapje en handschoenen bij het verkopen. Dit wordt ter beschikking gesteld door SDO.

Verder vindt het venten dit jaar alleen in Kamerik plaats. Zo kan nagenoeg alles in de buitenlucht plaatsvinden en op 1,5 meter afstand. We vragen de jeugdleden dan ook om per fiets te komen en zo ook naar de ‘verkoopstraten’  te gaan. Op deze wijze willen we de actie op een veilige wijze laten verlopen.

Zoals ieder jaar hebben we alle vrijwilligers hard nodig. Kijk op de website voor de indelingen: https://docs.google.com/spreadsheets/d/10zC0NizPR0-wvs3AwfEm9vIWE_m6S7VF/edit?rtpof=true&sd=true Mocht je niet kunnen of willen, vragen we je om in eerste instantie zelf een vervanger vragen. Als je vragen hebt over bovenstaande, reageer dan even op deze e-mail.

Nieuw logo SDO
Tijdens de Algemene Ledenvergadering is het voorstel ingebracht om een nieuw logo voor onze vereniging te introduceren. We hebben op de ALV besproken dat we hierover goedkeuring zouden vragen van onze leden. Daarom vragen we je te stemmen over ons nieuwe logo via de link die je per email ontvangen hebt. Niet ontvangen? Mail dan naar voorzitter@sdokamerik.nl.

Privacyverklaring
Op basis van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is het noodzakelijk dat SDO/Fiable op een verantwoorde wijze omgaat met de gegevens van onze leden. Denk hierbij ook aan het nemen en publiceren van foto’s en video’s van leden. Hoe we dit doen hebben we vastgelegd in onze privacyverklaring. We willen graag dat al onze leden op de hoogte zijn en instemmen met hoe wij als vereniging om gaan met jullie gegevens. Zouden jullie dit daarom willen bevestigen via de link die je per email ontvangen hebt. Niet ontvangen? Mail dan naar voorzitter@sdokamerik.nl.

Grote Feestavond
De grote feestavond zal begin volgend jaar helaas niet doorgaan. Voor de meeste natuurlijk wel bekend, maar voor nieuwe ouders/ leden: De Grote Feestavond vindt één keer in de twee jaar plaats en is eigenlijk een grote bonte avond voor en door alle SDO’ers van jong tot oud. Een waar spektakel. Echter gezien de huidige omstandigheden, achten we de kans niet groot dat we met 150+ mensen aan publiek een gehele avond in De Schulenburch kunnen plaats nemen. Gezien de actie altijd veel voorbereiding vergt heeft de Jeugd Activiteiten Commissie in een vroegtijdig stadium besloten om de actie niet door te laten gaan.

Spelen en trainen
Eerder hebben wij als vereniging op de website aangegeven waarom wij in deze corona periode al onze leden zoveel mogelijk willen laten sporten. Voor een uitgebreidere toelichting zie: https://www.sdokamerik.nl/2021/12/02/korfbal-wedstrijden-en-trainen-tijdens-corona-lockdown/ . Dit doen wij dus met in achtneming en het volgen van alle richtlijnen. Na aanstaande zaterdag zijn er bijna een maand lang geen wedstrijden. Houd voor het recente train en speelschema de website in de gaten.

Tot slot
Dan wil ik graag alvast van de gelegenheid gebruik maken om jullie allemaal een mooie feestdagen te wensen en alvast een gezond & sportief 2022. En vergeet vooral niet die heerlijke oliebollen en appelflappen te bestellen: https://www.sdokamerik.nl/oliebollenactie/

Hopelijk tot snel langs de velden!

Namens bestuur SDO/Fiable,

Nander de Wit

p.s. er wordt nog gezocht naar extra appelschillers op 29 december om 16:00 uur. Kun je helpen, mail dan met: sdo.oliebollenadm@gmail.com