SDO/Fiable wint eerste zaalwedstrijd

Zaterdag 5 februari om 14:30 trof het vlaggenschip van SDO/Fiable Sporting Trigon in de Vijf Meihal in Leiden. Nadat de oorspronkelijke zaalcompetitie vanwege COVID-19 was geannuleerd, komt SDO/Fiable nu uit in een nieuwe competitie met KVS/Maritiem, HKV/Ons Eibernest en dus Sporting Trigon. Afgelopen zaterdag mocht SDO/Fiable dus eindelijk weer een officiële wedstrijd spelen. Eerder die dag had SDO/Fiable 2 met 14-15 gewonnen van Fiks 3.

Nadat Sporting Trigon snel met 1-0 voor kwam, wist het door Onderlinge Verzekeringen gesponsorde SDO/Fiable via Bob van der Weide en Kenneth de Ronde de eerste voorsprong te pakken. Na 10 minuten spelen stond er een stand van 2-6 op het scorebord van basketbalclub ZZ Leiden. Sporting Trigon wist nog iets terug te komen, maar door een run van 5 van SDO/Fiable stond er bij rust uiteindelijk een stand van 5-12 op het bord. Waar het in de vorige wedstrijd tegen Sporting Trigon in de eerste helft (vooral verdedigend) zo moeizaam ging, had SDO/Fiable het tot dan toe deze middag defensief juist goed op orde.

Toch verslapte SDO/Fiable na de thee en kwam Sporting Trigon via vooral vrije ballen en strafworpen terug tot 9-14 en 10-15. Het leek een moment van concentratieverlies waar SDO/Fiable de komende weken scherper op moet zijn. Doelpunten van Hilbert van Koerten en Nathan Marck brachten de stand op 10-18. Als de wedstrijd nog niet gespeeld was, dan was dit het moment waarop het doek definitief viel voor de “Leienaren”. De wedstrijd vorderde gestaag door en invallers Bouke van Koerten en Jakko de Wit pikten hun doelpunt mee. Iets over vier floten de scheidsrechters af bij een eindstand van 16-21.

Volgende week ontvangt SDO/Fiable HKV/Ons Eibernest in Kamerik. Zorg dat u zich snel inschrijft via de website zodat u verzekerd bent van een plaatsje. Hopelijk kan het weer ouderwets gaan kolken in De Schulenburch