Gehavend SDO/Fiable verliest van koploper

Na een mooi zaalseizoen is de schwung er wel een beetje uit bij het vlaggenschip van SDO/Fiable. Dit heeft onder andere te maken met het vele blessureleed binnen de ploeg. Zo ook afgelopen zaterdag tegen HKC. SDO/Fiable trad aan zonder de geblesseerde Rosanne Lansbergen en Nathan Marck, ook achter de naam van Kenneth de Ronde stond een groot vraagteken. Gelukkig kon De Ronde toch starten!
HKC voorafgaand aan het seizoen de torenhoge favoriet en ze maken het in deze competitie volledig waar! Zij hebben een uitgebalanceerde ploeg met veel Korfbal League ervaring. Vooraf wist het vlaggenschip van SDO/Fiable dus dat het een hele zware wedstrijd zou gaan worden.
SDO/Fiable, begon goed aan de wedstrijd en kwam dankzij Annelien van der Put – Gouderjaan op een 0-1 voorsprong. Na 10 minuten stond SDO/Fiable op een 1-3 voorsprong en was er geloof in een goede afloop. Jammer genoeg lukte het niet op tot doelpunten te komen in het 1e aanvalsvak. Na een 5-3 achterstand moest er wat gebeuren. Alwin Smit bracht Mascha Berk in om wat te forceren. Zij kon haar debuut niet belonen met een verdiend doelpunt, al was ze wel dichtbij met haar specialiteit; de doorbraak! Goed om te zien dat talenten binnen de jeugdopleiding van SDO/Fiable de kans krijgen in het eerste! Mascha Berk is aankomend weekend te bewonderen op het internationale talententoernooi van DES, hopelijk lukt het SDO/Fiable om ook volgend jaar over dit talent te beschikken! Terug naar de wedstrijd! Er werd gerust met een 7-5 achterstand en beide ploegen zaten nog niet lekker in de wedstrijd. Alwin Smit probeerde met wat omzettingen nog terug te komen in de wedstrijd, maar het mocht niet baten. Gelijk na rust liep HKC uit naar een 12-5 tussenstand en was de wedstrijd gespeeld. Er was tijd en ruimte om andere aanstormende talenten speeltijd te geven. Zo kwam Jack van Zanten binnen de lijnen. Bij SDO/Fiable staat dit talent ook wel bekend als ‘’de stier’’. Van Zanten zorgde met 2 goals nog voor een 17-10 eindstand en was aan SDO/Fiable kant duidelijk de beste speler van het veld.
Over twee weken staat de volgende wedstrijd op het programma. SDO/Fiable zal uit aantreden tegen Excelsior. Een weerzien met oud- SDO/Fiable legende Jelmer Beijeman. Hopelijk zal SDO/Fiable zich revancheren voor de matige 2e helft veld van de competitie!