SDO/FIABLE WINT LAATSTE WEDSTRIJD VAN HET SEIZOEN

Zaterdag 18 juni stond alweer de laatste wedstrijd van het korfbalseizoen 2021/22 op het programma voor het vlaggenschip van SDO/Fiable. Na een lang seizoen is iedereen toe aan vakantie. Toch wilde SDO/Fiable 1 het publiek op het eigen sportpark een laatste traktatie geven door te winnen van Vriendenschaar 1. Voor Vriendenschaar stond alles nog op het spel. Bij winst konden zij voorkomen dat ze in de play-downs moeten uitkomen.

Op een zonovergoten middag begon SDO/Fiable 1 met Jakko de Wit en Bouke van Koerten in de basis. Zij hadden al een hele wedstrijd erop zitten met SDO/Fiable 2 tegen KCC 3 in extreem warm weer. Veel respect voor beide heren dat zij het nog op konden brengen om vol energie en bovendien sterk te spelen. Na een eerste helft met weinig goals stond het bij rust 5-4, mede dankzij goals van diezelfde Jakko de Wit, Bouke van Koerten en Annelien van der Put – Gouderjaan.

In de tweede helft kwamen Mark Meijers en Jurre van der Haven het veld in. Ook zij hadden er al een wedstrijd opzitten, maar speelde zeer verdienstelijk. Dankzij goals van Luka van der Vliet en diezelfde Jurre van der Haven liep SDO/Fiable uit naar 7-4. In het andere vak wist Mark Meijers het potdicht te houden en veel ballen te onderscheppen. In de tweede helft kwam SDO/Fiable uiteindelijk beter voor de dag, maar eenieder kon zien dat de ploeg toe is aan een welverdiende vakantie. Voor Vriendenschaar dient deze vakantie echter nog even te wachten: zij gaan de play-downs in door het verlies. Als kers op de taart en afsluiter van een goed en geslaagd seizoen mocht Karin Kastelein het laatste doelpunt maken. Van deze dame gaan wij volgend seizoen ongetwijfeld nog veel genieten!

De wedstrijd eindigde in een stand van 12-7. Na de wedstrijd werd er nog een flink gezellige derde helft gespeeld onder leiding van Master Stu. SDO/Fiable eindigt als 3e in de poule met de minste doelpunten tegen. De als een huis staande verdediging kan als solide basis gelden volgend seizoen. Als de kwaliteit van aanvallen dan nog omhoog gaat kan het wel eens een heel mooi seizoen gaan worden. Voor nu geldt als advies te genieten van de zomervakantie. Tot slot bedankt de selectie graag het trouwe publiek die ons gedurende het hele seizoen onvoorwaardelijk heeft gesteund.