SDO/FIABLE 1 VERLIEST EERSTE COMPETITIEWEDSTRIJD VAN HET SEIZOEN

Na een uitstekende en ongeslagen voorbereiding mocht het vlaggenschip van SDO/Fiable zaterdag 10 september de veldcompetitie beginnen. In Amstelveen stond een wedstrijd tegen KVA 1 op het programma. Eerder die middag speelde SDO/Fiable 2 gelijk tegen KVA 2, 12-12.

Het door Onderlinge Verzekeringen gesponsorde SDO/Fiable begon de wedstrijd goed met een goal van Aimee Hoogeveen. Toch ontbrak verdedigend wat scherpte, waardoor SDO/Fiable in de eerste helft geregeld tegen een achterstand aankeek. Ook aanvallend had SDO/Fiable het lastig tegen een achterverdedigend en fysiek KVA. SDO/Fiable kwam tot weinig schotpogingen en had weinig de bal, omdat KVA veel rebound had. Bij rust stond het 5-5 in een zonnig Amstelveen.
SDO/Fiable wist dat het in de tweede helft uit een ander vaatje moest tappen. Toch kwam het meteen met 7-5 achter na rust. Na een run van 4 goals leek het lek boven bij een 7-9 voorsprong. Helaas viel SDO/Fiable aanvallend stil en scoorde het nog slechts één maal in de laatste 16 minuten. KVA bleef wel scoren, waardoor er een eindstand van 12-10 op het scorebord te zien was. Er is werk aan de winkel voor SDO/Fiable om volgende week beter voor de dag te komen, thuis tegen VEO.