SDO/Fiable verliest van Mid-Fryslan

Deze speelronde stond de wedstrijd van de nummer 1 en 2 tegen op het programma. SDO/Fiable had tot nu toe 1 verliespunt en mid-fryslan had er 2 tot aan deze wedstrijd. Vanaf het begin liet mid-fryslan duidelijk zien waarom ze zichzelf als titelkandidaat hebben neergezet. SDO/Fiable had het lastig in Grou en het werd dan ook een grauwe avond voor het door onderlinge verzekeringen gesponsorde vlaggenschip van SDO/Fiable. Er werd verloren met 28-22.

Mid-frysland schoot uit de startblokken. Vooral veel schoten werden gepromoveerd tot doelpunten. SDO/Fiable kon in de beginfase aanhaken en het ging tot 7-7 gelijk op. Vanaf dat moment moest SDO/Fiable in de achtervolging. Mid-frysland pakte de leiding en bouwde die nog voor rust uit tot een voorsprong van 6 doelpunten. SDO/Fiable had het lastig, zowel aanvallend als verdedigend. Het was rust bij een stand van 16-10.

De tweede helft was hetzelfde beeld als het eerste deel van de eerste helft. Er werd om en om gescoord. SDO/Fiable was niet bij machte om het gat te verkleinen en zo bleef het verschil 6 doelpunten. Uiteindelijk werd er verloren van mid-fryslan met 28-22.

Eerste verliespartij dus van SDO/Fiable. Kan gebeuren. Geen schande om van mid-fryslan te verliezen. Deze wedstrijd waren zij ook gewoon de betere en de verdiende winnaar. Aanstaande zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen NIC uit Groningen. Zij haalden deze speelronde uit tegen Sparta Zwolle. Het belooft een spannende wedstrijd te worden.