SDO/Fiable verliest voor het eerst in eigen hal

SDO/FIABLE VERLIEST VOOR HET EERST IN EIGEN HAL

Zaterdag 28 januari 2023 stond voor het door Onderlinge Verzekeringen gesponsorde SDO/Fiable de thuiswedstrijd tegen NIC uit Groningen op het programma. Na de verliespartij van vorige week tegen Mid-Fryslan wilde SDO/Fiable graag uit een ander vaatje tappen.
SDO/Fiable begon de wedstrijd sterk en kwam al snel tot een voorsprong van 3-1. NIC scoorde echter ook makkelijk mee, waardoor het na een kwart wedstrijd 7-7 stond. Bij een stand van 10-7 en 11-8 verzuimde SDO/Fiable verder uit te lopen. In plaats van weglopen bij NIC, haakte NIC juist weer aan en kwam het een paar seconde voor rust zelfs op voorsprong: 12-13.
Na rust kwam SDO/Fiable op 13-13, maar daarna liep NIC eigenlijk constant verder weg. De ploeg uit Groningen was ontketend en liep van een 17-18 tussenstand uit naar 17-23. SDO/Fiable kon het hoofd deze fase niet koel houden en maakte zowel aanvallend als verdedigend onnodige fouten. Hierdoor kwam het zuiver schietende NIC makkelijk aan haar goals en had het veel balbezit. De eindstand in de Schulenburch was 25-35.
Volgende week staat een zware wedstrijd uit in Wageningen op het programma. Kan SDO/Fiable zich herpakken na twee verliespartijen? Komt dat zien in Wageningen!