SDO/Fiable vergeet zichzelf te belonen

Na het zure verlies van vorige week wilde het door Onderlinge Verzekeringen gesponsorde SDO/Fiable zich revancheren. In de heenwedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd en werd het 19-19.

De wedstrijd kwam wat moeilijk op gang en waren de ploegen redelijk in evenwicht. Na een kwartier spelen sloeg SDO/Fiable het eerste gaatje door een sterk spelende Luka van der Vliet. Doordat de rebound erg goed verzorgd was kon de uitspelende ploeg veel herhalen. Uiteindelijk maakte Nienke Donselaar-van Koerten met een mooi schot de 10-15. Na de rust kwam SDO/Fiable snel op een 6 punten voorsprong. Vanaf dat moment kwam Wageningen steeds meer in de wedstrijd. Enerzijds door wat slimme wissels van de thuisploeg, maar ook doordat SDO/Fiable verzuimde te scoren. Het spel werd wat statisch en de goals waren schaars. 8 doelpunten in de tweede helft is te weinig.

De thuisploeg kwam in een flow en het percentage schoot omhoog. Het door Onderlinge Verzekeringen SDO/Fiable had simpelweg geen antwoord en Wageningen denderde door. Uiteindelijk maakte Wouter ter Maaten het verschil en trok de thuisploeg aan het langste eind.

Volgende week speelt SDO/Fiable een thuiswedstrijd tegen Sparta uit Zwolle. De ploeg kan de steun van Fort oranje goed gebruiken en hoopt dan ook op een volle Schulenburch!