Bericht van het bestuur

Graag informeer ik jullie namens het bestuur van SDO/Fiable over een aantal onderwerpen.
Schulenburch, verwarming en douchen
In de eerste weken van het jaar was er veel te doen om de faciliteiten in De Schulenburch. Ons bestuur heeft hier veel aandacht aan besteed en gesproken met o.a. het bestuur van De Schulenburch, wethouder en gemeenteraadsleden. We zijn blij dat er in ieder geval een door de Schulenburch en Gemeente Woerden een tussenoplossing is gevonden. Voorlopig kan er op zaterdag gedoucht worden en staat de verwarming aan. Ook naar de toekomst toe houden we de ontwikkelingen scherp in de gaten. Volgende week spreekt het bestuur  bijvoorbeeld met een afvaardiging van het Dorpsplatform Kamerik.
Oliebollenactie en goede doelen actie
Alweer even geleden, maar eind december was er weer de jaarlijkse oliebollenactie. Dit is de belangrijkste jaarlijkse actie van onze vereniging om geld op te halen. Dankzij iedereen zijn hulp, en in het bijzonder van de oliebollencommissie, is er weer een fantastische actie gedraaid. Prachtig om zoveel leden / vrijwilligers in actie te zien en uiteindelijk ook een prachtig resultaat hebben behaald, zowel financieel als ”culinair” vlak ūüėČ
De eerste thuiswedstrijd van SDO/Fiable 1 staat traditiegetrouw in het teken van het goede doel. Dit jaar werd de actie georganiseerd door Wiljan van Dijk en ging de opbrengst naar het Fonds Gehandicaptensport. Met ons G-Team als team van de week werd een mooi bedrag van 386 euro opgehaald. Iedereen bedankt voor zijn/haar steun.
Shirts en trainingspakken
Op dit moment worden voorbereidingen getroffen om onze shirts en trainingspakken te vervangen, zodat iedereen er weer in mooie SDO-tenues bij loopt. In de komende weken hopen we daarover meer bekend te maken. Houd de website in de gaten!
Sponsoren
Als vereniging zijn we blij met een trouwe groep sponsoren, die onze vereniging (financieel) steunen en daardoor korfbal betaalbaar houden. Het afgelopen jaar hebben we helaas een terugloop gezien in het aantal sponsoren. De sponsorcommissie betrekt daarom graag de leden om tips te horen over potenti√ęle¬†sponsoren. Ken je een bedrijf dat SDO zou willen sponsoren( dat kan al vanaf enkele tientallen euro’s)? Meld je dan bij de sponsorcommissie:sponsor@sdokamerik.nl of direct bij Roland, Wietske of Kim. Overigens kan deze commissie ook nog wel wat versterking gebruiken, dus als je interesse hebt, laat het Roland, Wietske of Kim weten.
Accommodatie commissie
De accommodatie commissie zit ook in de wintermaanden niet stil. Door de ledengroei de afgelopen jaren, merkten we dat extra opbergruimte geen kwaad zou kunnen. Op de ledenvergadering is daarom akkoord gegeven voor de aanschaf van twee zeecontainers voor extra opslag. Tevens geeft dit de ruimte voor inrichting van een extra ruimte voor bespreking en fysiobehandeling. Inmiddels zijn de containers geplaatst en worden ze gereed gemaakt voor gebruik in het voorjaar.
Vacatures – Bestuur & Kantine
Op dit moment zijn er drie vacatures binnen SDO/Fiable, waar we graag iedereen op wijzen. Het is belangrijk dat er op korte termijn duidelijkheid over de invulling hiervan komt. Allereerst, gaat Kevin den Otter stoppen met het grootste gedeelte van zijn activiteiten voor de kantinecommissie. Daarom zijn we opzoek naar iemand die kan helpen met bijvoorbeeld het inplannen van kantinediensten en het organiseren van inkopen. Een leuke en belangrijke rol, waarin je veel vrijheid hebt om ook nieuwe dingen voor het kantine assortiment uit te proberen. Voor meer informatie stuur Kevin een berichtje: 06-28531890.
Tot slot, hebben Rogier en ikzelf aangegeven te gaan stoppen als secretaris en voorzitter. We zijn daarom nog dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden. Meer informatie over wat dat preciese omvat, kun je hier vinden:https://www.sdokamerik.nl/2022/10/27/najaars-update-voorzitter-en-secretaris-gezocht/ . En uiteraard kun je ons ook altijd bellen voor verdere uitleg. We horen graag van jullie!
Nander de Wit
Voorzitter SDO/Fiable