Contact

Route© 2015


Kamerik

Korfbalvereniging SDO is gevestigd in Kamerik op Sportpark Mijzijde.

Kamerik is een dorp in de gemeente Woerden in het polderlandschap van Het Groene Hart aan de westzijde van de provincie Utrecht. Het dorp heeft, inclusief het dorpje Kanis, bijna 3800 inwoners.

Tot 1989 was Kamerik een zelfstandige gemeente. Het dorp ligt ongeveer 1,5 km ten noorden van Woerden aan de Kamerikse Wetering. Het had oorspronkelijk bebouwing aan weerszijden van de Wetering. Deze oorspronkelijke bebouwing is inmiddels beschermd dorpsgezicht. Een groot aantal panden valt onder monumentenzorg. Het meest opvallende bouwwerk in het dorp is de Hervormde Kerk.

Het landschap van Kamerik is afwisseld oer-Hollands, uniek in Europa. Uitgestrekte polders vol koeien, water, weilanden en boerderijen, en de hoogteverschillen als gevolg van ontwatering, afgraving en drooglegging. Grasland, plassen, zompige veengebieden, rietkragen en moerasbosjes wisselen elkaar af. Het landschap in en om Kamerik biedt schitterende vergezichten met daarin vele overblijfselen van de (water-)rijke historie van de streek, zoals forten, molens en schilderachtige oude lintdorpen.


Boerderij de Boerinn


BLIJ werkt!


Boshuis WateronthardersAlblas Verkeersschool

Vrij. 23 aug. '13
Tijd:


Er is 1 bezoeker online