BLOG Update – Kantine renovatie

Via deze blog houden we graag iedereen op de hoogte over ontwikkelingen voor kantine renovatie en vernieuwing kunstgras.

Vrijdag 3 mei 2019

Na de Bijzondere Algemene Ledenvergadering in april zijn er weer de nodige stappen gezet. In deze uitgebreide update, informeren we iedereen graag verder over de huidige status, de plannen voor komende maanden en laten we zien hoe de kantine eruit gaat zien.

Zoals bekend gaat de renovatie van de kantine worden uitgevoerd door Bouw- & Aannemingsbedrijf Van der Meer. De renovatie zal starten in juli en augustus 2019.

Maar hoe gaat de gerenoveerde kantine er nu uit zien?

Zie hieronder een uitwerking inclusief visualisaties. We hopen dat dit een duidelijk beeld geeft over de plannen en iedereen aanspreekt om extra zijn best te doen om loten te verkopen. De opbrengst van de lotenverkoop is nog steeds hard nodig om de plannen te kunnen realiseren!

De renovatie kunnen we onderverdelen in een top-10 van werkzaamheden:

  1. Volledig nieuwe gevel kantine;

De gevel rondom de kantine + ‘oude’ kleedkamers zal geïsoleerd worden. Dit zal gedaan worden met isolatieplaten i.c.m. steen-trips. Van de ‘nieuwe’ kleedkamers zal er een volledige nieuwe gevel worden gemaakt rondom tot aan de garage.

  1. Dubbelglas toepassen;

Overal waar nu nog enkelglas is geplaats, zal dit vervangen worden door isolatieglas (HR++). Daarnaast zal er overal veiligheidsglas worden toegepast.

  1. Dakisolatie;

Het dak (op de zolder) zal volledig geïsoleerd worden met 100 mm isolatiepanelen (X-PIR RC=4,35). De zolder is hier inmiddels voor leeggeruimd.

  1. Openslaande deuren;

In de voorgevel zal de gehele borstwering verdwijnen. Hier zal glas worden toegepast met in het midden openslaande deuren naar het terras toe.

  1. Nieuwe bar;

Op de plek van de huidige bar, zal een nieuwe bar gemaakt worden welke vrij zal staan in de ruimte.

  1. Nieuw plafond;

Het systeemplafond zal worden verwijderd en niet meer terugkomen. Op deze manier wordt de kantine op sommige plekken zo’n 30 tot 40 cm hoger. Tegen het nieuwe plafond, wat in feite de onderkant is van de betonnen verdiepingsvloer, zal zogenaamd Sprayplan worden toegepast. Dit is een soort spuitwerk wat veel in de horeca wordt toegepast. Dit is direct de afwerking met een akoestische en brandwerende werking.

  1. Nieuwe vloer;

De tegelvloer in de entree, kantine en keuken zal verwijderd worden incl. de zandcementvloer. Op de betonvloer daaronder zal een betonvloer worden toegepast welke wordt ‘gevlinderd’ en geïmpregneerd. Hierdoor ontstaat er een geheel. Oftewel een vloer in een beton-look.

  1. Vloerverwarming + isolatie:

De vloer zal vanaf de onderkant geïsoleerd worden. In de nieuwe betonvloer, zal vloerverwarming verwerkt worden. Hierdoor zijn er geen radiatoren meer benodigd in de kantine.

  1. Verlichting;

De nieuwe verlichting zal bestaan uit ledverlichting. Zogenaamde LED panelen zorgen voor de basis verlichting tijdens bijvoorbeeld trainingsavonden. Ten behoeve van sfeer zullen LED spots worden aangebracht. Beide soorten lampen zijn te dimmen. De spots zullen een warmere uitstraling geven dan de panelen.

  • Terras;

Het gehele terras zal worden opgehoogd en zal uit 2 niveaus komen te bestaan. Er wordt nog onderzocht hoe dit goed rolstoelvriendelijk kunnen maken. E.e.a. wordt uitgevoerd wanneer ook de velden worden vervangen.

Om een nog beter beeld te geven van bovenstaande, hebben we een aantal impressies gemaakt:

Afbeelding1  Afbeelding3Afbeelding2 Afbeelding4 Afbeelding5 Afbeelding6 Afbeelding7

Zaterdag 9 maart 2019
Zaterdag 9 maart stond in het teken van verschillende acties voor de kantine renovatie. Er was de mogelijkheid voor het Schnitzelmenu, uitslagen raden, middenlijn schieten en meer. Mede door de grote opkomst, waaronder vele Groen Geel supporters, is een mooi bedrag opgehaald. Er kan namelijk 1.100 euro worden toegevoegd aan meter voor de kantine renovatie.

Vanaf april zal gestart wordt met de grootste actie voor de kantine renovatie; de bouwstenenverloting. Hierover volgt binnenkort meer informatie, maar er zullen grote prijzen te winnen zijn!

Maandag 25 februari  2019
Inmiddels zijn we weer een aantal weken verder. En is het dak van de kantine zo goed als leeg, ook het dak van de nieuwe kleedkamer is geschoond.Er is onder andere op zaterdag 16 en 23 februari weer hard gewerkt. Naast de hard kern van de accommodatie commissie waren ook Jack, Gert, Hilbert en Jesper van de partij.

Afgelopen weekend is het SDO in Actie! plan op de website gepubliceerd. Voor meer informatie zie http://www.sdokamerik.nl/2019/02/24/sdoblijwerkt-in-actie/ De eerste actie staat gepland op zaterdag 9 maart! Zie hiervoor http://www.sdokamerik.nl/2019/02/24/zaterdag-9-maart-actiedag-voor-kantinerenovatie/

Zaterdag 2 februari 2019
In regen, kou en wind werden vandaag verdere voorbereidingen getroffen voor de kantinerenovatie. Het grind bovenop de kantine werd weggeschept en afgevoerd per tractor; het krijgt bij Gerrit Doornebal een nieuwe bestemming.
Ook de zolder van de nieuwe kleedkamers werd verder leeggeruimd.
Deze week (weer) dank aan: Gert, Gerrit, Herman, Bert, Bart en Bram!

Zaterdag 19 januari ’19
Zaterdagochtend 19 januari zijn Bert, Mark, Hilbert, Roel, Rogier, Gerrit en Herman begonnen met opruimen van de zolder van de kantine. Voor de verbouwing is de bovenvloer van de kantine te zwaar belast en daarom is vast gestart deze op te ruimen. Binnen no-time zat de eerste container vol. Binnenkort nog meer werk aan de winkel!

Donderdag 17 januari ’19
Donderdagmiddag 17 januari hebben Wim en Nander, namens het bestuur een afspraak gehad met een drietal heren van Gemeente Woerden. Na eerder onze voorstellen voor nieuwe veldindeling te hebben ingediend, zijn de plannen nu door de gemeente uitgewerkt. Gemeente Woerden heeft laten zien hoe de velden erbij zouden komen te liggen. Het plan is drie officiële wedstrijdvelden (20m bij 20m), met daarin drie kleinere kunstgrasvelden voor de jongste jeugd. Pal voor de kantine komt dan het nieuwe hoofdveld te liggen, waar geen andere belijning doorheen loopt. Om dit te realiseren zal achterkant van het kunstgrasveld wat moeten worden verlengd. Gemeente verwerkt dit plan nu verder en wil binnen 1 a 2 maanden, laten weten of dit zo gerealiseerd gaat worden. Het lijnenplan van de nieuwe velden, is dan ook aan de KNKV voorgelegd ter goedkeuring.