Nieuwsbulletin december 2019

Hierbij een laatste nieuwsbulletin van het jaar 2019. Met onder andere een terugblik, successen, een teleurstelling en een vooruitblik. 

Oliebollenactie

Het einde van het jaar is in zicht en dan staat SDO/BlijWerkt traditiegetrouw in het teken van de oliebollenactie. De oliebollencommissie is hiervoor al weken in voorbereiding en in de laatste fase is hulp van iedereen nodig. Mooi te zien dat ook dit jaar weer ouders en leden de weg naar de kantine hadden gevonden om honderden appels te schillen. Goed te weten dat de oliebollenactie zorgt voor een belangrijk deel van de inkomsten van onze vereniging. Verschil met een voetbalvereniging is bijvoorbeeld dat SDO geen kantine inkomsten heeft in de winter, maar wel zaalhuur.

(jeugd)Ledenwerving & Algemene ledenvergadering. 

In 2020 zal het werven van leden een belangrijk onderwerp zijn in onze vereniging. Dit thema stond ook centraal in de afgelopen ledenvergadering. Helaas waren er donderdagavond 12 december bij aanvang slechts 8 leden aanwezig. 

Een teleurstelling voor Bas, Wim, Rogier en Nander van het bestuur. Na een pittig jaar met de renovatie van velden en kantine, wilden we niet alleen graag laten zien hoe de vereniging ervoor staat, maar ook met elkaar de volgende stappen bespreken. 

Voor de toekomst van onze vereniging is aanwas van nieuwe leden essentieel. In 2011 hadden we 230 leden en 18 jeugdteams, inmiddels hebben we nog 170 leden en 8 jeugdteams. En op dit moment slechts 5 jongens in de D t/m F. Daarom hadden we gehoopt op een grote opkomst, om met elkaar te bespreken hoe we dit gaan veranderen.  

Met de 8 leden die wel aanwezig waren zijn er aantal goede ideeën besproken. Twee hiervan zal ik benoemen:

  • Actie onderzoek
    Geertjan Aleven is ouder binnen onze vereniging en actieonderzoeker. Geertjan wil graag gaan onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om (jeugd) ledenwerving goed te gaan opzetten. Hij zal dit gaan doen door te spreken (interviewen) met leden, commissies en partijen als de Kamerikse scholen en Gemeente Woerden. Doel is uiteindelijk dat wij als vereniging in actie komen en dat Geertjan een aantal kansrijke initiatieven zal presenteren voor ledenwerving. Wij als vereniging kunnen dit dan verder oppakken. Heb je goede ideeën meld je dan bij Geertjan (geertjan@hartenhoofd.nl of bel op 0621650848). Voor een verdere toelichting op het actieonderzoek van Geertjan, zie bijlage of http://www.sdokamerik.nl/2019/12/29/actieonderzoek-bij-sdo-blijwerkt/ 
  • Brainstrom ledenwerving – 18 januari – 10 uur – SDO Kantine 

Naast het actie onderzoek willen we ook graag voor korte termijn, het huidige seizoen, een aantal activiteiten realiseren. Op 4 januari wordt bijvoorbeeld het spellenfestijn georganiseerd door Jakko, Manouk en Madelon. 

Vergelijkbare activiteiten willen we vaker organiseren. Graag willen met leden en ouders hierover brainstormen en het e.e.a. plannen op zaterdag 18 januari om 10 uur in de SDO-kantine. 

Door activiteiten op te knippen en te verdelen met een grote groep mensen, kunnen we hopelijk een aantal mooie activiteiten plannen. Dit hoeft je dus niet veel tijd te kosten en kan je ook prima éénmalig aan meedoen. 

Kantine en kunstgrasvelden

Zoals bij iedereen bekend zijn de kantine en kunstgrasvelden gerenoveerd, een mooi succes in 2019, dat we met elkaar gerealiseerd hebben. Na de officiële opening in oktober, is inmiddels ook het nieuwe meubilair gearriveerd. Daarmee is de kantine nu echt een mooi plaatje, zie bijgevoegde foto. 

Goede doelenwedstrijd

Verder vooruitblikkend op volgend jaar, de eerste wedstrijd van het eerste team van SDO/BlijWerkt staat traditiegetrouw in het teken van het Goede Doel. Dit jaar is dat Child’s Destiny of Hope. Een aantal acties hiervoor zullen worden opgepakt door Henk en Nellie van der Vliet. Voor meer informatie zie: http://www.cdhope.org

Bestuurslid gezocht 

Tot slot, in november berichtten we al dat we opzoek zijn naar een nieuw bestuurslid. Hier is nog geen reactie opgekomen. http://www.sdokamerik.nl/2019/11/20/bestuurslid-gezocht/ 
Laat van je horen!

Alvast een fijne jaarwisseling gewenst en hopelijk tot zaterdag 18 januari om 10 uur in de SDO Kantine! 

Hartelijke groet en tot in 2020,

Nander de Wit

Voorzitter SDO/BlijWerkt