SDO/Fiable start seizoen met overwinning

X

Nadat het vorige seizoen geëindigd werd door het coronavirus mocht het vlaggenschip van SDO/Fiable eindelijk weer een competitiewedstrijd spelen. Deze speelronde werd er thuis aangetreden tegen ONDO. Deze tegenstander zat het vorige seizoen ook bij SDO/Fiable in de poule en de wedstrijd werd vorig jaar gewonnen. Ook dit jaar ging de overwinning naar SDO/Fiable. Na een eerste helft die gelijk op ging werd in de tweede helft orde op zaken gesteld en won SDO/Fiable met 17-10.

Bij het door onderlinge verzekeringen gesponsorde SDO/Fiable waren er weinig verandering ten opzichte van vorig seizoen. Verwacht werd dan ook dat er meteen uit de startblokken geschoten werd. Dit gebeurde ook. Bob van der Weide maakte de eerste aanval meteen een doorloopbal. Daarna duurde het langer voordat er gescoord werd. De eerste helft waren de doelpunten sowieso schaars. Luka van der Vliet maakte de 2-0 en daarna werd het stuivertje wisselen. Het ging gelijk op. Danwel scoorde SDO/Fiable en anders scoorde ONDO. Na verschillende doelpunten van Nathan Marck en Kenneth de Ronde scoorde ook Jesper van der Vliet. Hij was er na een kwartier ingekomen voor de geblesseerde Hilbert van Koerten. ONDO stelde hier verschillende doelpunten tegenover. SDO/Fiable kon met een kleine voorsprong rusten. 6-5.

De tweede helft liet SDO/Fiable zien een tandje bij te kunnen zetten. Het verschil in kwaliteit werd omgezet in een verschil van doelpunten. Na de rust scoorde Aimee Hoogeveen de 7-5. ONDO kon nog een keer reageren, maar daarna liep SDO/Fiable uit naar een 12-6 voorsprong. ONDO had moeite met de verdedigende druk van SDO/Fiable en kwam lastig tot kansen. SDO/Fiable ging de kansen beter selecteren en haalde een hoger schotpercentage. Jesper van der Vliet werd er uitgehaald en Mark Meijers kwam in de ploeg. Ondertussen Was er nog een kwartier te spelen. ONDO wist de korf nog een keer te vinden en daarna scoorde SDO/Fiable weer 3x op rij. Het was inmiddels 15-8. Beide ploegen wisten in de laatste 5 minuten nog een paar doelpunten te maken en zo werd er afgefloten door beide scheidsrechters bij een 17-10 eindstand.

Een prima overwinning voor SDO/Fiable. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Valto. Vorig seizoen maakte Valto het SDO/Fiable erg moeilijk in de wedstrijd. SDO/Fiable is gewaarschuwd.