Een tegenvallende middag voor SDO/Fiable 1!

Na de verwachte overwinning op ONDO Middelburg met 17-10, stond er dit weekeinde een lastigere wedstrijd in het Westland op het programma. Een heerlijk zonnetje en een altijd rumoerig Valto publiek beloofde een interessante en spannende middag te worden. Ook uit Kamerik was ondersteuning gekomen!

Ons vlaggenschip startte voortvarend tegen de altijd lastige tegenstander uit De Lier, Valto. Ondanks het langere aanvalsspel van Valto had de door Onderlinge Verzekeringen gesponsorde Kamerikse ploeg een uitstekend schotpercentage! De eerste 15 minuten wist Valto vaak de bal lang in de aanval te houden maar SDO/Fiable verdedigde uitstekend en wist de eigen korte aanvallen om te zetten in doelpunten. Na de voorsprong van Valto maakte Bob de 2-2 gelijkmaker en er volgde direct een run van 3 doelpunten voor de Kamerikers (Nathan, Roos & Bob) en de comfortabele stand van 2-5. Verdedigend zat het goed bij de Kamerikse ploeg en ook qua rebound heersten de groen-oranje brigade. Maar gaandeweg in de eerste helft wist SDO/Fiable de kunststofmand moeilijker te vinden en gaf SDO/Fiable Valto op het sfeervolle complex meer en meer grip op de wedstrijd. In de slotseconden voor de rust wist SDO/Fiable toch de kleedkamer met een voorsprong op te zoeken 7-8,door een doelpunt van de in de basis gestarte Vivian. Hoe anders zou het in de slotseconden van de 2e helft gaan!

De groen/oranje ploeg begon voortvarend aan de 2e helft, 2 schoten van Bob (kort en ver) en 1 goal van Aimee bracht zelfs een voorsprong van 3 doelpunten (7-9, 8-10 en de 8-11) maar dit werd langzaam door de Lierse ploeg uiteindelijk teniet gedaan. Het ontbreken van scorend vermogen (zelfs 3 strafworpen gemist!) geeft zelf de Cruiffiaanse voorspelling gestalte “je moet raak schieten anders kun je niet winnen”! Nadat Valto was teruggekomen tot 10-11, maakte Nathan de belangrijke 10-12. Met nog 8 minuten op de klok moet SDO/Fiable dit uitspelen. Dan staat echter de harde kern van Valto op en beginnen luidkeels met fakkels hun ploeg toe te zingen. Dit laat Valto geloven dat er wat te halen is. Binnen 5 minuten is de comfortabele voorsprong van SDO/Fiable als sneeuw voor de zon verdwenen 13-12. De daarop volgende aanval krijgt Aimee een belangrijke strafworp mee, die in twee pogingen wordt benut door Kenneth. Stand 13-13, spanning alom! Een onnodig Kameriks balverlies gaf de ploeg uit De Lier, met nog 15-20 seconden op de klok nog een kans op één aanval. En ja dan is dat zo’n middag dat ook dat schot, hoe vervelend ook door de mand valt en SDO/Fiable, met een enorme kater en dus lege handen naar het mooie Kamerik moet terugreizen. Eindstand 14-13. Complimenten ook aan de scheidsrechter Frank den Hollander die zeker het hoofd koel hield in deze sfeervolle wedstrijd.

Volgend weekeinde geen wedstrijd van ons vlaggenschip tegen Oranje Wit.  Maar wij zullen met zijn allen SDO/Fiable 2 zullen steunen om aan de eerste punten in de Res Overgangsklasse te komen. Kop op SDO/Fiable 1. Zorg dat deze tegenslag iets positiefs en leerzaams voor de komende wedstrijden biedt!