SDO/Fiable pakt overwinning in Leiden

Na een vrije speelronde stond er deze speelronde de uitwedstrijd bij Pernix op het programma. De laatste jaren kwamen SDO/Fiable en Pernix elkaar regelmatig tegen met leuke en spannende wedstrijd als gevolg daarvan. Deze editie was een stuk minder spannend. SDO/Fiable begon erg sterk en was de hele wedstrijd de betere ploeg. In een regenachtig Leiden werd het 9 -15. SDO/Fiable herstelde zich sterk na de nederlaag in de vorige wedstrijd.

Het door onderlinge verzekeringen gesponsorde SDO/Fiable ging voortvarend van start. In zeer korte tijd stond het 1-4, mede door de goals van Aimee Hoogeveen. SDO/Fiable zette door en bracht de voorsprong op 1-7. Het eerste kwartier werd er erg sterk gespeeld door SDO/Fiable en Pernix had hier weinig tegenin te brengen. Na 20 minuten deed Pernix iets terug en verkleinde de voorsprong door tweemaal op rij te scoren. SDO/Fiable counterde ook met twee goals en bracht het verschil weer op zes doelpunten. Vlak voor rust deed Pernix nog wat terug. Zo werd er gerust met een 5-9 tussenstand.

De tweede helft eenzelfde spelbeeld al verslapte SDO/Fiable verdedigend iets. Er werden wat meer foutjes gemaakt, waarvan Pernix goed profiteerde. Zo bleef het verschil lang op vier doelpunten staan. Het verschil werd nooit kleiner dan 4 doelpunten. Voor SDO/Fiable de gelegenheid om wat mensen die reserve stonden en goed hadden gespeeld in het tweede in te laten vallen. Zo vielen Annelien van der Put, Nienke Donselaar en Jurre van der Haven in. Jurre van der Haven bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt. Aangezien dit het tweede achtereenvolgende goal was van SDO/Fiable werd de voorsprong nog uitgebreid naar zes doelpunten. De scheidsrechter floot af en SDO/Fiable won met 9-15 van Pernix.

Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen het nog ongeslagen en tevens titelkandidaat HKC. Een leuke wedstrijd vol uitdagingen om naar uit te kijken.