SDO/Fiable pakt overtuigende overwinning

Na de nederlaag vorige week tegen HKC werd er deze week aangetreden tegen Excelsior uit Delft. Excelsior doet het goed in de competitie en heeft al zes punten gepakt in de eerste vijf wedstrijden. Daarmee staan ze boven SDO/Fiable die nog wel een wedstrijd te goed hebben. SDO/Fiable begon weer voortvarend aan de wedstrijd en pakte al snel een grote voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven al schommelde de voorsprong regelmatig tussen de acht en vier doelpunten. Er werd gewonnen met 23-18.

Het was lekker korfbal weer in Kamerik. De zon scheen en er stond weinig wind. De juiste ingredi├źnten om veel te scoren. SDO/Fiable begon met de vaste basisopstelling aan de wedstrijd en liet zien dat de sterke start van vorige week geen incident was. Er werd heel scherp gestart en binnen no-time stond het 7-1. De doelpunten werden in deze fase vooral gescoord door Nathan Marck en Bob van der Weide. Excelsior nam hun eerste time-out om orde op zaken te stellen. Dit had niet het gewenste effect. SDO/Fiable liep uit naar 12-4 en er waren nog 10 minuten te gaan tot de rust. In deze fase van de wedstrijd kreeg SDO/Fiable de doelpunten te makkelijk tegen en zo kwam Excelsior nog wat terug vlak voor rust. Er werd gerust met 15-9.

De tweede helft begon hetzelfde. SDO/Fiable begon weer sterk aan de wedstrijd en liep weer uit naar acht doelpunten verschil. Er werd goed aangevallen en veel gescoord. Verdedigend werd soms te veel ruimte gegeven, waardoor Excelsior kon blijven mee scoren. Met nog een kwartier te spelen stond het 20-12. SDO/Fiable liet de teugels weer wat vieren en liet Excelsior weer dichterbij komen. Het werd 22-18 en er waren toen nog 5 minuten te spelen. Inmiddels waren Bouke van Koerten, Jakko de Wit en Charmaine Hoogeveen ingevallen. De twee ingevallen mannen hadden beide een goede kans om te scoren, maar deden dit niet. Uiteindelijk bepaalde Kenneth de Ronde de eindstand middels een strafworp. Er werd afgefloten bij een 23-18 tussenstand.