Corona afspraken – zaalseizoen

Door de strenger geworden maatregelen omtrent Corona, zullen ook de maatregelen tijdens het zaalseizoen strenger zijn. Vanuit bestuur SDO/Fiable willen we dat als volgt gaan oplossen, zie hiervoor onderstaand bericht.

Trainingen

 • Tijdens trainingen controleren de trainers (of aanvoerders indien geen trainer aanwezig) met de Corona check app op vaccinatiebewijzen of negatieve testbewijzen van leden boven de 18. De check dient iedere training opnieuw te gebeuren.
 • Tijdens trainingen is geen publiek toegestaan. Let hier op als trainer / aanvoerder.

Wedstrijden

Op wedstrijddagen is er geen publiek toegestaan, er zijn twee uitzonderingen:

 1. Vrijwilligers met een taak rondom de wedstrijden, welke zijn afgestemd met bestuur, mogen plaats nemen op tribune.
 2. Bij jeugdwedstrijden mogen de chauffeurs van de bezoekende ploeg als vrijwilligers plaats nemen.
Jeugdwedstrijden
 • Jeugdwedstrijden Schulenburch. Ook bij de jeugd onder 18 jaar is er dus geen publiek toegestaan. Mocht je als SDO-ouder in de sporthal willen wachten, vragen we je plaats te nemen in het Sportcafé van Dingeman den Hartog. Neem aub geen plaats op de tribune, spreek elkaar hier op aan. Let op: zoals genoemd ouders van tegenstanders mogen plaats nemen op de tribune als vrijwilliger.
 • Uitwedstrijden jeugd. Wanneer onze jeugdteams uitspelen mogen de ouders bij de bezoekende vereniging plaats nemen op de tribune. Ondanks dat je formeel dan geen QR code bij je hoeft te hebben, raden we iedereen aan deze wel mee te nemen.
Senioren en A-jeugd wedstrijden in De Schulenburch
 • Ook hier is geen publiek toegestaan.
 • Tevens dient er controle plaats vinden via de Corona check app op spelers van SDO/Fiable, alswel bezoekers.
 • De check dient iedere wedstrijd opnieuw te gebeuren.
 • We zullen spelers van seniorenteams in delen om te scannen voor of na de wedstrijd. Houd hiervoor het programma in de gaten en lees onderstaande scaninstructie. Regel zelf een vervanger als je niet kunt. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1QNcrwNd74-u-8fVObDV5ZcByVZH1ISRM8yZ6w0qxa-g/pubhtml
Scaninstructie
 • Het scannen vindt plaats bij de tussendeur tussen het sportcafé en de sporthal.
 • Scan middels Corona check app op vaccinatiebewijzen of negatieve testbewijzen. De app kan hier worden gedownload, https://coronacheck.nl/nl/.
 • Vraag bij het scannen naar ID / geboortedatum ter verificatie.
 • Alleen als dit in orde is, geef je een stempel op de hand. De stempel zorgt ervoor dat mensen slechts 1x gecontroleerd hoeven te worden. Zonder stempel geen toegang!
 • De bezoekers kleedkamers aan de kant van het parkeerterrein zullen aan toegankelijk zijn via de zaal. Iedereen moet dus automatisch via het ‘scanpunt’ naar binnen.
 • Blijf gedurende wedstrijden van SDO/Fiable 1 en 2 bij de tussendeur aanwezig, om te voorkomen dat toeschouwers op de tribune plaats nemen.

Algemeen
Als SDO/Fiable hebben wij de verantwoordelijkheid voor: i) scannen van SDO-spelers, ii) bezoekende ploegen en iii) het niet toelaten van toeschouwers. We snappen dat het niet altijd makkelijk zal zijn, maar we vragen iedereen om zijn haar medewerking. Mocht je niet aanwezig zijn, regel dan zelf een vervanger.

Het Sportcafé voert haar eigen controle uit en heeft daarin haar eigen verantwoordelijkheid.

Vrijwilligers – dringende oproep
Tevens zijn we bij wedstrijden van de A-Jeugd en dringend opzoek naar ouders als vrijwilliger t.b.v. het scannen. Ook voor senioren hebben we het liefst nog extra vrijwilligers. Als vrijwilliger mag je uiteraard op de tribune plaats nemen en de wedstrijd bekijken, dus geef je snel op! Opgeven als scanner kan via voorzitter@sdokamerik.nl.

Tot slot
Naast de maatschappelijke verantwoordelijkheid die wij als vereniging hebben, kan het niet uitvoeren van bovenstaande leiden tot boetes. We rekenen dan ook op iedereen zijn verantwoordelijkheid. We snappen dat dit bericht mogelijk een wat ‘dwingende toon’ heeft. Dat is uiteraard ook niet de manier waarop wij het liefst zaken organiseren, maar gezien de verantwoordelijkheid die er vanuit de overheid op ons rust, zien we geen andere oplossing. We hopen dat het snel anders kan en willen voor nu iedereen alvast hartelijk danken voor zijn/haar medewerking.

Mocht je vragen, opmerkingen, suggesties hebben, laat het dan even weten door te mailen naar voorzitter@sdokamerik.nl

Namens bestuur SDO/Fiable,

Nander de Wit