SDO/Fiable wint eerste competitiewedstrijd

Na een voorbereiding met wisselende resultaten stond de eerste competitiewedstrijd in de zal op het programma. De kans dat het voorlopig de laatste is was aanwezig dus een mooie kans om alles uit de kast te halen en er van te genieten. Vorig seizoen werd in het zaalseizoen namelijk helemaal niet gespeeld. Het vlaggenschip vsm SDO/Fiable trad aan tegen Sporting Trigon uit Leiden. Na een eerste helft die gelijk op ging liep SDO/Fiable na rust ver uit en werd er uiteindelijk redelijk eenvoudig gewonnen met 33-23.

De wedstrijd begon zoals gebruikelijk met het voorstellen van beide ploegen. Nadat dit was afgerond werd er ingefloten door de scheidsrechters. SDO/Fiable pakte de voorsprong, maar kwam niet tot een grote voorsprong. Sporting Trigon bleef bij in de openingsfase en pakte na 10 minuten zelf de voorsprong in de wedstrijd. Dat was tegen de verwachtingen in, maar het was wel het geval. Met nog 13 minuten tot de rust stond het 7-9. SDO/Fiable zette aan en boog de achterstand om tot een voorsprong van twee doelpunten. 12-10 met nog 7 minuten tot de rust. Er werd om en om gescoord, maar nadat het 14-12 stond gaf SDO/Fiable de voorsprong weg. Sporting Trigon pakte brutaal de voorsprong vlak voor rust. 14-15. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft begon voor Sporting Trigon goed, hun eerste aanval was een goal. Hierna begon SDO/Fiable steeds beter te verdedigen en werd al snel de achterstand omgebogen tot een voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven, sterker nog hij werd alsmaar groter! Twee verschil werd al snel vier verschil in het voordeel van SDO/Fiable en zo werd het gat groter en groter tot er een voorsprong van 10 verschil op het scorebord was verschenen. Hierna was het ook tijd en floten de scheidsrechters van dienst af.

SDO/Fiable boekt een duidelijke overwinning in haar eerste thuiswedstrijd en versloeg Sporting Trigon met 33-23.