SDO/Fiable speelt gelijk tegen KVS

Na de winst vorige week thuis, stond nu de uitwedstrijd bij KVS op het programma. De vorige onderlinge wedstrijd werd gewonnen door SDO/Fiable met een aantal doelpunten verschil. SDO/Fiable was die wedstrijd erg scherp in de afronding. Deze wedstrijd was het anders. Het was meer een vechtwedstrijd dan van hoogstaand korfbal. SDO/Fiable stond grotendeels van de wedstrijd aan de goede kant van de score, maar uiteindelijk maakte KVS vlak voor tijd gelijk en werden de punten gedeeld.

De wedstrijd begon eigenlijk net als de vorige confrontatie, veel aanvallen werden gepromoveerd tot doelpunten. Kvs begon en pakte dus de leiding in de wedstrijd. Lang konden ze er niet van genieten, want SDO/Fiable maakte snel gelijk en pakte na 5 minuten spelen het initiatief door middel van 2 doelpunten voorsprong. De fase die volgende werd er om en om gescoord. Het verschil bleef hangen op 2 doelpunten in het voordeel van SDO/Fiable. Vlak voor de rust maakte SDO/Fiable nog een afstandschoten en zo werd er gerust bij 9-12.

Na de rust scoorde SDO/Fiable het eerste doelpunt en maakte de voorsprong nog iets groter. KVS reageerde vrijwel direct en scoorde viermaal op rij. Hierdoor stond het weer gelijk en werd het een wedstrijd. Er waren harde, maar faire, duels en dit zorgde ervoor dat het schotpercentage zakte en de doelpunten in sommige delen van de wedstrijd schaars waren. Als er werd gescoord, werd er meteen door de andere ploeg gecounterd. SDO/Fiable kwam hierin meestal op voorsprong tot vlak voor tijd. KVS maakte de 20-19 en leek precies op tijd de voorsprong te pakken. SDO/Fiable reageerde direct en scoorde 3 keer op rij. Hierdoor stond het met nog 2 minuten te spelen 20-22 in het voordeel van SDO/Fiable. KVS deed nog een uiterste poging en uiteindelijk zo’n 20 seconden voor tijd maakten ze gelijk. SDO/Fiable kreeg nog 1 aanval, maar hierin werd niet meer gescoord.

SDO/Fiable heeft nu 12 punten te pakken en met nog 4 wedstrijden te gaan een mooie uitgangspositie voor het uiteindelijke doel; handhaving. Dit is nog geen zekerheid, maar het is wel dichtbij.

De volgende wedstrijd is de thuiswedstrijd tegen de Meervogels, deze is pas zaterdag 11 maart. De komende 2 weken wordt er geen competitie gespeeld door het vlaggenschip van SDO/Fiable.