SDO/Fiable speelt gelijk tegen de hekkensluiter

Het vlaggenschip van het door Onderlinge Verzekeringen gesponsorde SDO/Fiable trad zaterdag 18 Maart aan tegen AVO in Assen.

AVO, dat op de laatste plaats staat moest winnen om degradatie te ontlopen. De heenwedstrijd werd gemakkelijk gewonnen door SDO/Fiable met 26-21.

De beginfase was duidelijk voor SDO/Fiable. Door 2 snelle goals van Nathan Marck en een mooi afstandsschot van Hilbert van Koerten kwam de uitspelende ploeg op een 0-3 voorsprong.

Bij AVO waren voornamelijk de dames trefzeker. Mede hierdoor kon de ploeg goed bijblijven.

Waar het vak van aanvoerder van Koerten normaal gesproken makkelijk de korf weet te vinden ging dat deze wedstrijd een stuk moeilijker. De ruststand was  11-13.

De tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. SDO/Fiable wist elke keer op voorsprong te komen maar de thuisploeg counterde dit snel. Coach Jessica Zeevaart probeerde door een aantal goede wissels het gat te vergroten maar het mocht niet baten. De laatste 4 minuten werd er niet meer gescoord en was de eindstand 21-21.

Volgende week speelt het vlaggenschip hun laatste thuiswedstrijd tegen koploper Mid-Fryslân/ReduRisk. SDO/Fiable had het in de heenwedstrijd erg lastig en verloor met 28-22. We hopen op jullie steun!