Succesvolle competitie start selectie SDO/Fiable

Een nieuw seizoen voor de selectie uit Kamerik. Met veel nieuwe spelers als een nieuwe hoofdcoach, stond de voorbereiding vooral in het teken van fit worden en elkaar leren te begrijpen.

9 september was weer de eerste wedstrijddag. Het tweede mocht aantreden in Bennekom tegen Dvo 3 in de reserve ereklasse. Een mooi resultaat om met een gelijkspel terug te keren naar Kamerik.

Het vlaggenschip van SDO/Fiable die gesponsord wordt door Onderlinge Verzekeringen, mocht de eerste wedstrijd aantreden in Amsterdam tegen Rhoda. In de voorbespreking werd ook het tweede als voorbeeld naar voren gebracht. Hard blijven werken in deze zomerse warmte was extra belangrijk.

De wedstrijd begon goed voor SDO/Fiable, de eerste en de derde aanval waren 2 goede goals. Tot de 3-5 van Aimee Hoogeveen, scoorden SDO en Rhoda vaak om en om. Hierna had SDO een goede run tot aan de rust. In 10 minuten tijd scoorde SDO/Fiable 5 keer en kregen ze er maar 1 tegen. Hierdoor ging SDO/Fiable met een voorsprong de rust in.

De ruststand was 4-10.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat we als ploeg verdedigend goed stonden, en dat we rustig moesten blijven als Rhoda langere aanvallen had. Rhoda schoot van afstand geen goed percentage, dus voor SDO/Fiable was het belangrijk om niet te gretig te verdedigen en ons kop erbij te houden. Aanvallend moesten we ervoor zorgen dat we de juiste kansen blijven nemen en de wedstrijd zo moesten uitspelen.

De tweede helft begon aan beide kanten goed. In 4 minuten tijd werd er 4 keer gescoord. De stand was op dit moment 6-12. Na dit moment kreeg SDO/Fiable meer moeite om de korf te vinden. De vermoeidheid sloeg wat meer in en het spel werd rommeliger met meer persoonlijke fouten. Aan de andere kant werd er wel erg goed verdedigend, Rhoda moest hard werken voor de kansen die bijna alleen maar uit verre afstandsschoten bestonden.

Omdat de doelpunten uitbleven kwam Rohda steeds dichterbij kwam en kregen weer vertrouwen kreeg in een goed resultaat. Met nog een kwartier te spelen scoorde Rhoda de 10-14. Op dit punt werden de aanvallen van SDO/Fiable te voorspelbaar en werden er weinig echt goede uitgespeelde kansen uitgespeeld. Gelukkig voor het vlaggenschip bleef het verdedigende vak erg goed en geconcentreerd spelen. Waardoor er pas met 3 minuten te spelen de 12-14 werd gescoord. Mark Meijers was inmiddels ingevallen en maakte in de laatste minuut de laatste goal van de wedstrijd.

SDO/Fiable pakt dus in haar eerste wedstrijd de volle buit. De eerste 40 minuten waren goed van SDO/Fiable, waarbij er nog hard gewerkt moet worden om dit een hele wedstrijd vol te houden.

Volgend weekend staan de eerste 2 thuiswedstrijden op de agenda. SDO/Fiae 2 tegen blauw-wit 2 en SDO/Fiable 1 tegen BEP 1. Hopelijk zien we weer veel supporters aan de kant.