SDO/Fiable beleeft moeizame middag, maar speelt uiteindelijk wel gelijk

Het door onderlinge verzekeringen gesponsorde vlaggenschip van SDO/Fiable was de competitie goed begonnen door een overwinning vorige week. Deze week stond een thuiswedstrijd op het programma tegen BEP. BEP had hun eerste wedstrijd ook gewonnen. Vorig jaar waren de ploegen elkaar al tegen gekomen en wonnen beide éénmaal. Deze editie eindigde in een gelijkspel. 14-14 was de eindstand.

SDO/Fiable startte de wedstrijd met dezelfde acht namen als vorige week. Waar vorige week SDO/Fiable sterk startte, was dat deze wedstrijd niet het geval. Het was moeizaam en de korf werd daardoor ook weinig gevonden. BEP had het beter op orde en pakte vanaf het begin het initiatief. SDO/Fiable was slordig, maakte verkeerde keuzes en gooide de bal naar de verkeerde kleur. BEP pakte twee punten voorsprong, soms drie. Maar echt uitlopen kon SDO/Fiable voorkomen. De achterstand schommelde steeds deze wedstrijd. Vlak voor de rust maakte BEP nog een goal en zo stond het bij rust 5-8.

Acht doorlaten is natuurlijk prima, maar aanvallend was het bij SDO/Fiable de eerste helft niet voldoende om een voorsprong te hebben.

De tweede helft werd er gelukkig uit een ander vaatje getapt. Er werden betere aanvallen neergezet en verdedigend bleef SDO/Fiable het goed doen. Zo kwamen ze beetje bij beetje steeds dichterbij. Sterker nog, een kwartier voor tijd maakte SDO/Fiable gelijk 11-11. Erop en erover zou leuk zijn. BEP rechtte haar rug en pakte weer stoïcijns de voorsprong. Weer werd het gelijk. SDO/Fiable bleef vechten tot het einde. BEP bracht wissels in het veld en mede hierdoor sloeg BEP een gaatje van twee goals. 12-14 met nog zes minuten te spelen. SDO/Fiable zettte nogmaals aan en scoorde. Nog drie minuten te spelen. 13-14. SDO/Fiable kwam snel weer in balbezit, volgende aanval weer een goal. 14-14 nog één minuut te spelen.

BEP neemt uit, verliest de bal. SDO/Fiable zet een aanval op. Na een schot ging de bal weer naar de andere kant. Ook BEP weet geen goal te produceren. SDO/Fiable krijgt nog één laatste aanval. Poging van de middenlijn, bal valt goed voor een ultieme kans. Helaas deze gaat er niet in en de scheidsrechters van dienst floten af.

14-14. Niet helemaal verdient na de hele wedstrijd zowat achter te staan. Maar SDO/Fiable bleef vechten en knokte zich terug in de wedstrijd. Wat dat betreft iets wat je mee kan nemen naar de volgende wedstrijd(en).

Volgende week staat een uitwedstrijd bij OVVO op het programma, zij wonnen dit weekend van Rohda en staan dus één punt achter op SDO/Fiable en BEP.