SDO/Fiable laat punt liggen bij NKC ’51 in Nijverdal

Na de verloren wedstrijd vorige week tegen Wageningen, stond ditmaal de uitwedstrijd tegen NKC op het programma voor de door onderlinge verzekeringen gesponsorde vlaggenschip van SDO/Fiable. Aan deze wedstrijd hield SDO/Fiable in ieder geval een punt over. Er werd gelijk gespeeld, waar eigenlijk misschien wel gewonnen had moeten worden. Uitslag; 19-19.

De wedstrijd kwam qua scoreverloop traag op gang. Er werd weinig gescoord door beide ploegen en de passing was rommelig. SDO/Fiable pakte wel het initiatief en had dat eigenlijk de hele 1e helft. Karin Kastelein begon in de basis vanwege de blessure van Annelien van der Put en zij scoorde de 2-3. Langzaam ging SDO/Fiable beter om met haar kansen en liep uit tot een 3-9 voorsprong met nog 7 minuten te spelen tot de rust. Dit was het moment om toe te slaan en de genadeklap uit te delen. SDO/Fiable vergat dit te doen en NKC ging nu ook beter om met hun kansen. Hierdoor kwam NKC dichterbij en scoorde zelfs 1 seconden voor tijd de aansluitingstreffer. 8-9 was de ruststand.

In de rust probeerde SDO/Fiable de puntjes op de i te zetten door nieuwe afspraken te maken.

NKC maakte na de rust het eerste doelpunt en maakte dus gelijk. SDO/Fiable probeerde de draad op te pakken en probeerde meteen iets terug te doen. Er werd om en om gescoord en bij een 12-12 tussenstand pakte NKC brutaal de leiding. SDO/Fiable pareerde de aanval en ging in de achtervolging. Al snel werd er gelijk gemaakt en pakte SDO/Fiable weer de voorsprong. Heel lang kon er niet van genoten worden. NKC pareerde. 2 minuten voor tijd maakte SDO/Fiable de 17-19 en leek de buit binnen. NKC gaf niet op en maakte toch weer gelijk. Ondanks nog een lange laatste aanval van SDO/Fiable werd dat de eindstand.

Een punt voor SDO/Fiable waar het er eigenlijk twee moeten zijn. Deze week door de zure appel heenbijten en volgende week dan de thuiswedstrijd tegen SCO.