SDO/fiable weet punten net niet in Kamerik te houden

Na de vorige wedstrijd tegen NKC, stond vandaag SCO uit Wolvega op de planning voor het door onderlinge verzekeringen gesponsorde vlaggenschip van SDO/Fiable.

SDO/fiable begon niet goed met de wedstrijd. Wel kwam het vlaggenschip van SDO/fiable met 1-0 voor alleen zou het een mindere eerste helft zijn van de ploeg uit Kamerik. Na meer dan een kwartier spelen stond het 4-10 in het voordeel van SCO. Vanaf dit punt begon SDO/fiable beter te korfballen. Verdedigend werd de druk opgevoerd en aanvallend werden er betere kansen uitgespeeld. Vooral door individuele foutenwerd er niet ingelopen op SCO. Wel gaf dit hoop voor de tweede helft.

SDO/fiable ging de rust in met een 7-12 achterstand. Hierin werden de afspraken die zijn gemaakt in de time-out herhaald om nu scherper te beginnen aan de tweede helft.

De tweede helft startte SDO/fiable beter dan de eerste. Het spel was gevarieerd en er werden minder fouten gemaakt. Tot 13-15 was het vaak om en om scoren. Vanaf dit punt begon de spanning en geloof ook weer toe te nemen in de zaal. Het publiek, dat als de 9de man achter de ploeg bleef staan, gaf het vlaggenschip extra power om terug te komen. Vaak kwam SDO/fiable terug tot 1 punt, alleen werd de gelijkmaker maar niet gescoord. Bij een stand van 20-21 had iedereen veel hoop op nog steeds een goede uitkomst. Helaas was het weer Marloes Frieswijk die SCO over het dode punt heen hielp, om zo de wedstrijd in hun voordeel te beslissen.

De eindstand is 20-23 in het voordeel van SCO uit Wolvega. Hier had meer ingezeten voor SDO/fiable, maar het was weer net niet genoeg. Komende week een uitwedstrijd tegen DOS Westbroek.