SDO/Fiable verslaat DOS Westbroek en boekt eerste winstpartij

Afgelopen zaterdag reisde SDO/Fiable af naar Utrecht om daar de eerste winstpartij af te dwingen. Het door onderlinge verzekeringen gesponsorde vlaggenschip nam het in de vierde ronde van de zaalcompetitie op tegen DOS Westbroek. DOS westbroek had in de eerdere wedstrijden 1 keer gewonnen en stond daarom in de ranglijst 1 punt boven de Kamerikkers. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.
In de beginfase van de wedstrijd gaven de ploegen elkaar weinig ruimte. SDO/Fiable kreeg het eerste doelpunt tegen, maar counterde daarna meteen met een tegengoal. In het eerste kwartier kabbelde de wedstrijd zo verder. Wanneer SDO/Fiable een goal maakte, kon DOS meteen reageren met een tegengoal. De Kamerikkers kregen wel kansen om het verschil op 2 te zetten, maar beloonde zichzelf niet. Na het kwartier was het eerste gaatje van 2 op het scorebord te zien, in het voordeel voor SDO/Fiable. Hierna volgde er een fase waarin de Kamerikkers het moeilijk hadden. In deze fase scoorde DOS wat makkelijker. Het gaatje van 2 doelpunten werd gedicht en met nog 7 minuten op de klok was de stand 7-7. SDO/Fiable kreeg genoeg kansen in de aanval, maar benutte deze niet. Hierdoor kon DOS 2 doelpunten maken en was het verschil weer op 2, maar nu in het nadeel van de Kamerikkers. Na wat miscommunicatie en passfouten in de aanval kreeg DOS de kans om het verschil op 3 te zetten. Met een afstandsschot gebeurde dit ook. Stand met nog 2 minuten was 10-7. Met nog 2 goede aanvallen van de Kamerikkers, kon SDO/Fiable het verschil nog beperken tot 1 goal. De Kamerikkers gingen de kleedkamer in met een achterstand van 10-9.
De Kamerikkers voelde dat het vandaag kon lukken en zeker gezien de stand en het nog af en toe slordige spel kon DOS hier in eigen huis verslagen worden. SDO/Fiable begon de tweede helft dan ook met vertrouwen. De eerste goal was weliswaar voor DOS, waardoor het verschil weer op 2 gezet werd. Hierna volgde er een goede fase van de Kamerikkers. Na een mooi afstandsschot werd het verschil weer op 1 gezet. Het duurde echter lang voordat de aansluitingstreffer gemaakt werd. De verdedigende druk zorgde ervoor dat DOS verre schoten vanaf de buitenkant moest nemen. Deze schoten vielen niet en SDO/Fiable kreeg de kans om de stand weer gelijk te trekken. Het spel werd duidelijk neergezet. Een bal vanuit de aangeef naar een heer voor de korf. Er volgt een schot: goal. Stand 11-11. Mede dankzij de wissels van het 2e kon de stand meteen in het voordeel van SDO/Fiable getrokken worden. DOS kon vervolgens meteen daarna een goal maken, waardoor de stand weer gelijk getrokken werd. Dit zou echter de laatste wederopstanding zijn van de Utrechters. Hierna brak er namelijk een fase uit dat de Kamerikkers de wedstrijd domineerden. Aanvallend werden de juiste kansen genomen en werd er herhaald op de juiste personen. Zo werd er uiteindelijk een verschil van 6 doelpunten bereikt. Mede dankzij verdedigend slim nadenken en aanvallend rustig te blijven was de wedstrijd 6 minuten voor tijd met een stand van 12-18 gespeeld. Er volgde nog 1 aanval waarin SDO/Fiable scoorde. Dit bracht de eindstand op 12-19 in het voordeel voor de Kamerikkers.
Na een gelijk opgaande eerste helft kon SDO/Fiable het hoofd in de tweede helft koel houden waardoor de wedstrijd werd gewonnen. Een wedstrijd waarin en hard gestreden werd en waarin de Kamerikkers de 2 punten mee naar huis konden meenemen.
Volgende week speelt het vlaggenschip thuis in de Schulenburch tegen FIKS, die nog ongeslagen zijn.