SDO/Fiable behaalt toch nog een punt na een moeizame wedstrijd tegen NIC

Afgelopen zaterdag reisde het door Onderlinge Verzekeringen gesponsorde vlaggenschip af naar Groningen, waar het ging spelen tegen Nic. Van te voren kijkende naar de stand, kon dit wel eens een spannende wedstrijd worden. SDO/Fiable had namelijk na 6 competitiewedstrijden 4 punten. Nic had 1 punt na 6 wedstrijden en was de hekkensluiter van de ranglijst. Voor beide ploegen zou dit dus een belangrijke wedstrijd worden. In het begin van de wedstrijd waren de ploegen scherp in de afronding. Al vrij snel scoorden de ploegen achter elkaar aan. Het was meteen duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Al snel bleek dat de ploeg uit Groningen de scherpte in de afronding kon vasthouden. Nic pakte als eerste het gaatje van 2 doelpunten en wist dit lange tijd vast te houden. Mede door een aantal keer slordig balverlies en door van afstand zuiver te blijven schieten kwamen de Groningers op een riante voorsprong. SDO/Fiable kon het verschil niet maken in de aanval, terwijl Nic een hoog schotpercentage aan de buitenkant bleef halen. De Kamerikers stonden op een gegeven moment achter met 6 doelpunten, met als stand 8-14. Met de rust in zicht kon het verschil nog terug worden gebracht tot 5 doelpunten. Door slordig aan de bal te zijn ging SDO/Fiable de kleedkamer in met een 15-10 achterstand. Dat er iets moest veranderen was wel duidelijk. Meer strijd, rust aan de bal en meer verdedigende druk waren de belangrijkste punten wat de ploeg in het veld moest gaan laten zien. SDO/Fiable kwam feller uit de kleedkamers. Nic wist in het begin de grote voorsprong nog vast te houden, maar door een goed verdedigend plan kon de ploeg uit Kamerik het verschil weer terugbrengen tot 4 punten. Het geloof was nog niet weg en de ploeg bleef doorvechten. Na een aantal goede verdedigende acties kreeg de aanval kansen om het verschil tot 2 punten te brengen. Dat gebeurde ook en het geloof was weer terug bij de Kamerikers. Na een aantal wisselingen in de vakken was de stand met nog 5 minuten 19-17. Na een goede actie werd de 19-18 gemaakt. Nic nam de bal uit, er volgden een aantal schoten, maar deze vielen niet. SDO/Fiable neemt de bal over in de aanval. Na een aantal passes volgt er een ver afstandsschot: goal. Met nog 1:30 te gaan is de stand 19-19. Er volgt een time-out. Nic krijgt de bal uit. Na 3 schoten houdt Nic de bal over. Met nog 8 seconden op de schotklok volgt er een ver afstandsschot onder goede druk: goal. Stand 20-19. Met nog 22 seconden krijgt SDO/Fiable nog 1 kans om de stand gelijk te trekken. De bal wordt uitgenomen, er wordt opgelost en er volgt een schot. Geen goal, de bal wordt uitgepasst en er wordt meteen weer geschoten: goal! Met nog 6 seconden op de klok is de stand 20-20. Er volgt nog een time-out. Nic krijgt de bal uit. Er volgt 1 schot, deze raakt de korf wel, maar is niet raak. Einde wedstrijd met als eindstand 20-20. Na heel de wedstrijd achter gestaan te hebben is dit voor SDO/Fiable zeker een gewonnen punt. De ploeg laat zien dat het nooit opgeeft en dat het altijd strijd blijft leveren. Niet waarvoor de ploeg gekomen was, maar gezien het wedstrijdbeeld mag de ploeg blij zijn met dit punt. Volgende week reist de ploeg uit Kamerik af naar Wageningen. De eerste wedstrijd thuis tegen Wageningen ging lang gelijk op en de ploegen waren gewaagd aan elkaar. Wageningen is nog ongeslagen en staat met 14 punten bovenaan. Het zal een zware wedstrijd worden, maar als de ploeg uit Kamerik een zelfde wedstrijd kan neerzetten als eerder tegen Wageningen, is een stunt misschien in de maak.