SDO/Fiable wint bij koploper Wageningen

Nadat vorige week uit in Groningen de door onderlinge verzekeringen gesponsorde ploeg uit Kamerik in de achtervolging moest, was het dit keer een andere wedstrijd. Lang ging de wedstrijd gelijk op en in de tweede helft pakte SDO/Fiable brutaal de leiding om deze vervolgens niet meer weg te geven. Zo pakte SDO/Fiable een overwinning in en tegen Wageningen. 20-23.

SDO/Fiable startte in een iets gewijzigde opstelling. Demi Hoogeveen was vorige week geblesseerd geraakt en werd vervangen door Karin Kastelein. Verder stonden dezelfde namen op het wedstrijdformulier. Beide ploegen begonnen scherp. Er werd om en om gescoord. Bij SDO/Fiable maakten vooral de dames de doelpunten. Met name Aimee Hoogeveen en Anne van Meurs hadden hun vizier op scherp staan. Ook Nienke Donselaar maakte een schitterende goal door middel van een buzzer beater. Na 20 minuten gespeeld te hebben stond het 10-10. Er zat weinig verschil tussen de beide ploegen. Wageningen had in dit geval de iets langere adem en pakte vlak voor de rust een twee doelpunten voorsprong. 13-11.

Na de rust veranderen het spelbeeld. SDO/Fiable werd sterker en maakte al snel gelijk. Hierna pakte de ploeg uit Kamerik ook qua tussenstand het voordeel. Het was stuivertje wisselen, maar SDO/Fiable zorgde ervoor dat Wageningen in de achtervolging moest. Steeds pakte SDO/Fiable de voorsprong. Er werd over meerdere schrijven gescoord. Tim Poppema deed een duit in het zakje met een schitterende doorloopbal en ook Karin Kasteleijn schoot raak. Inmiddels hadden bijna alle spelers gescoord en dat zorgde ervoor dat SDO/Fiable een voorsprong pakte van twee punten, 16-18. Even leek het erop dat SDO/Fiable doormaakte en de voorsprong ging vergroten, maar Wageningen liet het niet verder komen dan 16-19. Ze gingen veel wisselen en dit bracht ze terug in de wedstrijd. Drie goals op rij en het bracht de stand weer gelijk. 19-19 met nog 7 minuten te spelen. De gedachten ging even terug naar vorig jaar, waar SDO/Fiable ook de voorsprong verspilde in de laatste fase. Sterker nog de eerste wedstrijd pakte Wageningen ook aan het einde van de wedstrijd de overwinning.
Dit keer was het anders. SDO/Fiable reageerde direct op de gelijkmaker en scoorde tweemaal in de eerstvolgende twee aanvallen. 19-21 met nog 6 minuten op de klok. Dit mochten niet meer weggeven worden. Wageningen haakt aan. Met nog vier minuten op de klok scoren de de 20-21. Een spannende fase breekt aan. Beide ploegen scoren eventjes niet. Wageningen mist een doorloopbal, SDO/Fiable mist schoten. De betere kansen voor Wageningen. Toch maakt SDO/Fiable de belangrijke twee doelpunten verschil. Tim Poppema scoort achter de korf de 20-22 en met nog bijna twee minuten te spelen moet dat genoeg zijn. Wageningen speelt een lange aanval, maar scoor niet. Bal naar de aanval van SDO/Fiable. Wageningen besluit helemaal niet meer te verdedigen om SDO/Fiable te lokken een schot te nemen. Jurre van der Haven stelt de eerste poging uit, ook de tweede en uiteindelijk nadat hij de bal voor de derde keer in kansrijke positie krijgt, schiet hij de bal. Goal. 20-23. Winst voor SDO/Fiable.

Zo pakt SDO/Fiable een terechte en belangrijke overwinning in de strijd om handhaving. Volgende week wacht in de Schulenburch een belangrijke wedstrijd tegen NKC.