SDO/Fiable 1 geeft niet thuis tegen NKC’51

De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar was eindelijk daar. Traditie getrouw staat deze dag bij SDO/Fiable in het teken van een goed doel. Dit jaar was hiervoor geselecteerd Child’s Destiny of Hope. Daar waar er een mooie opbrengst werd opgehaald voor het goede doel, gaf het vlaggenschip van SDO/Fiable helaas niet thuis. NKC’51 ging met de punten weer naar huis, na een 17-22 winst.

Daar waar het door Onderlinge Verzekeringen gesponsorde vlaggenschip van SDO/Fiable vorige week uit bij KV Wageningen (wellicht toch wel verrassend) de winst wist te pakken tegen de toen koploper van de Hoofdklasse A. Wist het tegen NKC’51 (gister nog de hekkensluiter van de competitie) de lijn niet door te zetten. De eerste ontmoeting tussen beide ploegen eindige in een 19-19 gelijkspel. SDO wist daar een ruime voorsprong in de wedstrijd niet vakkundig uit te spelen. Het gelijkspel voelde toen ook als verlies.

De ontmoeting gister tussen beide ploegen was dan ook een interessant affiche. SDO/Fiable had een goede stap kunnen zetten richting handhaving binnen de competitie. De eerste helft ging goed gelijk op en gaf SDO het ruim toegestroomde publiek een leuke wedstrijd om te zien. Met een 10-9 voorsprong gingen beide ploegen de rust in.

In de tweede helft ging het in het eerste deel gelijk op. Echter speelde SDO niet haar beste spel. Onnodige fouten, het missen van opgelegde kansen en ongeduld namen op een gegeven moment de overhand. Bij NKC’51 viel het spel wel de goede kant op en zo wisten zij een 16-16 stand door te zetten naar een 16-22 voorsprong. SDO verliest de wedstrijd uiteindelijk met 17-22. Een zuur verlies, waarbij SDO/Fiable 1 met name van zichzelf verloren heeft.

Komende week is er werk aan de winkel. SDO gaat op bezoek bij SCO uit Wolvega, de huidige nummer 2 van de competitie. Thuis werd van SCO verloren met 20-23. SDO moet hier met een zekere bravoure partij gaan bieden. Aanvang 20:00 uur!