Uitwedstrijd tegen SCO uit Wolvega voor het vlaggenschip

De laatste thuiswedstrijd was een bittere pil voor de spelers. Slecht spel en weinig beleving in een cruciale wedstrijd en daardoor een verliespartij. Hierdoor wilde het door Onderlinge Verzekeringen gesponsorde vlaggenschip zich herpakken tijdens een zware uitwedstrijd in Wolvega. Het doel was bij elkaar blijven als team en veel strijdlust op de mat te leggen.

SDO/Fiable begon ditmaal beter aan de wedstrijd. Er werden, door gretig te zijn, wel wat foutjes in de verdediging gemaakt. Maar buitendat was het een eerste helft waar SDO/fiable als team erg sterk aan het verdedigen was. Aanvallend hadden beide ploegen moeite de korf snel te vinden. Scores gingen gelijk op en de schoten werden door goed verdedigende druk aan beide kanten steeds verder genomen. SDO/Fiable vergat zichzelf alleen vaak te belonen. Waar SCO soms nog te gretig was in de ballijn of afvallende bal, kon SDO/fiable deze kansen vaak niet omzetten in goals.

De ruststand was 8-8. Met vertrouwen zaten de spelers in de kleedkamer en spraken we van een goede eerste helft.

De tweede helft begon wat rommelig. De eerste 2 aanvallen liepen nog goed, maar daarna had SDO/Fiable aanvallend gezien het erg lastig. Dit was zo ook in het scoreverloop te zien. Tot 10-10 kon SDO/Fiable bijblijven. Maar helaas na dit punt was het SCO die met veel aanvallende power en meer verdedigende druk, de wedstrijd ging domineren. Hier had SDO/Fiable geen antwoord op. Toch waren er nog lichtpuntjes in de tweede helft. Twee spelers uit de jeugd van SDO/Fiable mochten hun debuut maken in het eerste. Dit waren Tess de Haan en Huib Vlot. Beide mochten na meermaals meetrainen en reserve zitten vandaag hun eerste minuten maken. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten bij een 27-11 eindstand.

Een knappe eerste helft kreeg helaas geen vervolg voor de ploeg uit Kamerik. Komende zaterdag een belangrijke thuiswedstrijd tegen DOS Westbroek. Dos staat 1 punt achter het vlaggenschip. De selectie van SDO/fiable kan jullie steun zaterdag goed gebruiken tijdens deze spannende wedstrijd. Hopelijk zien we jullie weer langs de lijn.