SDO/Fiable verliest na een goede wedstrijd van koploper Fiks

Afgelopen zaterdag reisde het door onderlinge verzekeringen gesponsorde vlaggenschip af naar Oegstgeest, waar het ging spelen tegen Fiks. Na de afgelopen teleurstellende wedstrijden van SDO/Fiable was het aan de ploeg uit Kamerik de taak om de laatste 3 wedstrijden de draad weer met elkaar op te pakken. Fiks, 1 keer verloren in de competitie, is op jacht naar het kampioenschap in hoofdklasse A. Het zou voor SDO/Fiable dus een moeilijke opdracht worden om punten te halen in Oegstgeest.

In het begin van de wedstrijd waren de ploegen scherp in de afronding. Al vrij snel scoorden de ploegen achter elkaar aan. In het begin ging het gelijk op. Na een 2-2 stand nam Fiks na 2 goals een voorsprong van 2 punten. SDO/Fiable schoot met scherp en verkleinde het gat al weer snel naar 1 punt. Bij een stand van 6-3 kregen beide teams het verdedigend onder controle en werd er niet gescoord. De Kamerikkers kregen wel een aantal opgelegde kansen maar wisten deze niet te benutten. Na 6 minuten zonder goal wist SDO/Fiable de ban te breken door een vrije bal te scoren. De stand was toen 6-4 met nog ruim 12 minuten te spelen. SDO/Fiable kreeg 2 aanvallen en wist uit beide aanvallen een doelpunt te maken. De stand was hierbij binnen 2 minuten weer gelijk getrokken. Opeens leken beide ploegen de korf gevonden te hebben en werden er uit 4 aanvallen 4 goals gemaakt. Met nog 8 minuten te gaan was de stand 9-7. Beide ploegen gaven elkaar veel druk en waren gezien het speelbeeld gewaagd aan elkaar. De Kamerikkers konden het gat elke keer wel verkleinen tot 1 doelpunten, maar Fiks counterde direct en behield de voorsprong van 2 punten. Na een aantal gemiste kansen in de aanval profiteerde Fiks in de aanval en werd het gat 4 punten. SDO/Fiable kwam weer terug tot 2 punten na een aantal goede aanvallen. Fiks wist met nog 2 minuten nog een goal te maken wat de ruststand bepaalde. De ploegen gingen met een 13-10 ruststand de kleedkamers in.

Gezien het speelbeeld en de verdedigende druk was het voor de Kamerikkers belangrijk om de intensiteit van het spel vast te houden en iets zorgvuldiger worden in de passing. Een goede helft om door te bouwen in de tweede helft. SDO/Fiable kwam meteen scherp uit de kleedkamers. De eerste aanval werd meteen bekroond met een goal. Echter wist Fiks ook goed uit de kleedkamer te komen en kwamen de Kamerikkers binnen no time weer op een achterstand van 4 doelpunten. SDO/Fiable liet zich niet kennen en doormiddel van goed verdedigend werk gaf dit de mogelijkheid voor de aanval om de kansen te benutten. Dit gebeurde ook en de Kamerikkers kwamen weer terug tot een achterstand van 2 punten, stand 15-13. Toen brak er een fase aan dat de ploegen elkaar even in evenwicht hielden in score en werd de 2 punten verschil gehandhaafd. Echter was dit helaas voor de Kamerikkers niet voor lang, want mede door het missen van een strafworp en door het niet zorgvuldig zijn in de passing, kwamen de spelers uit Oegstgeest weer op een voorsprong van 4 punten. Net als in de eerste helft brak er toen een fase aan waarin er goed verdedigd werd en waarin er kansen niet werden afgemaakt. Fiks wist de ban te breken en maakte de 20-15. SDO/Fiable bleef op het vinkentouw en bleef toch nog mee scoren. Ze bleven in staand om het verschil van 4 punten te handhaven gedurende de wedstrijd. Elke keer scoorde Fiks als eerste, maar SDO/Fiable wist te antwoorden met een goal. Met nog 10 minuten te gaan was de stand 22-17. Fiks heeft de bal in de aanval en scoort een goal. Stand 23-17. Gezien de stand en de tijd was het nu aannemelijk om te zeggen dat de wedstijd gespeeld was, maar dit bleek niet zo te zijn. De Kamerikkers gingen een goede laatste fase in. Met een verdedigende wissel werd nog 1 keer alles uit de kast gehaald om nog zo dicht mogelijk bij Fiks te komen. SDO/Fiable kreeg goede kansen en benutte deze ook, terwijl Fiks op dat moment de korf niet kon vinden. Met een paar mooie korte kansen brachten de Kamerikkers weer leven in de wedstrijd. Met nog 4 minuten kreeg SDO/Fiable de bal uit en maakte uit die aanval een goal. De stand 23-21. Dit bleek echter het laatste verzet van de ploeg uit Kamerik te zijn. Verdedigend liet de ploeg in de slotfase van de wedstrijd korte kansen lopen en kon Fiks weer de voorsprong uitbreiden tot uiteindelijk 6 punten. Eindstand 28-22. Een vertekende stand gezien de hele wedstrijd waar SDO/Fiable 45 minuten lang Fiks het heel moeilijk heeft gemaakt, maar waar de wedstrijd voor de bezoekers uit Kamerik 5 minuten te lang duurde.

Volgende week reist de ploeg uit Kamerik af naar Putten, waar het gaat spelen tegen De Meeuwen. Bij de eerdere wedstrijd tegen De Meeuwen was het nagelbijtend spannend. De Meeuwen staat 5e met 8 punten, waar SDO/Fiable 7e staat met 7 punten. Gezien de ranglijst is dit voor beide ploegen een enorm belangrijke wedstrijd voor de route richting handhaving. Beide ploegen zullen er dan ook alles aan doen om deze wedstrijd te winnen. Het beloofd dus een spannende wedstrijd te worden!