SDO/Fiable boekt eerste zege op het veld in de Ereklasse

Afgelopen zaterdag reisde het door Onderlinge Verzekeringen gesponsorde vlaggenschip af naar Zoetermeer, waar het ging spelen tegen de Meervogels. Na de afgelopen twee verloren wedstrijden was de ploeg uit Kamerik gebrand om weer eens een winst partij te boeken. Gezien de stand in de poule was het tegen de Meervogels een uitgelezen kans. Beide ploegen hadden namelijk nog 0 punten na 2 wedstrijden. Met een lekkere warme temperatuur en een felle zon waren beide ploegen letterlijke en figuurlijk gebrand om de overwinning te pakken. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.
In het begin van de wedstrijd kwam de ploeg uit Kamerik goed uit de startblokken. Na een paar lange aanvallen en goed verdedigend werk wisten de Kamerikkers al snel op een 0-2 voorsprong te komen. SDO/Fiable was in de beginfase een stuk feller dan de thuisploeg. In bijna elk duel kwamen de Kamerikkers als winnaars uit de bus. Door veel lange geduldige aanvallen te spelen, en door verdedigend weinig fouten te maken kon SDO/Fiable de voorsprong snel uitbreiden. De Kamerikkers maakten 4 doelpunten achter elkaar en kwamen zo op een 1-6 voorsprong. Af en toe wanneer de Meervogels een lange aanval hadden, kon er af en toe verdedigend toch een fout gemaakt worden. Hier profiteerde de thuisploeg dan ook van. In de laatste 10 minuten kwam de thuisploeg iets beter in hun spel, maar SDO/Fiable wist lange aanvallen te blijven belonen met doelpunten. Na een sterke eerste helft van de ploeg uit Kamerik gingen beide ploegen met 4-8 de kleedkamers in.
Het devies voor de tweede helft was de gemaakte voorsprong vasthouden door lange aanvallen te blijven spelen en niet te gehaast de kansen nemen. Begin tweede helft begon SDO/Fiable, net zoals in de eerste helft, heel goed aan de wedstrijd. Na weer 2 goede lange aanvallen werden veel kansen genomen en uiteindelijk ook bekroond met een doelpunt. Het gat met de Meervogels werd meteen vergroot tot 6 doelpunten. De stand was 4-10. De Kamerikkers hielden net zoals in de eerste helft hun hoofd koel, voor zover het kon in de hitte, en maakten weinig fouten. Hierdoor lieten ze de Meervogels niet in hun spel komen. Ze lieten de tegenstander veel fouten maken, waardoor het veel tijd had om in de aanval kansen te creëren. De Meervogels scoorde af en toe wel een doelpuntje mee, maar gelijk daarna scoorde SDO/Fiable een goal. Met nog 15 minuten te gaan was het gat zelfs 7 doelpunten, met als stand 6-13. Op dat moment kwam er een kanteling in de wedstrijd. SDO/Fiable ging meer op save spelen, terwijl de Meervogels alles op alles zette om nog wat van deze wedstrijd te maken. Na veel lange aanvallen lukte het de Kamerikkers niet meer op de bal door de korf te krijgen. De Meervogels moesten wat doen en gingen wisselen. Dit hielp ze naar doelpunten. Ze scoorden 4 keer en brachten de stand weer op 10-13. Met nog 6 minuten te gaan leek het opeens toch nog te kunnen voor de Meervogels. SDO/Fiable speelde lange aanvallen, maar kon die aanvallen niet belonen. Echter bleef de ploeg spelen en was er geen paniek. Na een georganiseerde aanval kwam er een schot van afstand wat een doelpunt werd. De wedstrijd was al beslist, maar dit was laatste duw om de overwinning mee te nemen naar Kamerik. Er werd daarna nog 2 keer gescoord, waardoor de eindstand 11-15 werd in het voordeel voor SDO/Fiable.

Door scherp te starten aan de eerste en tweede helft heeft SDO/Fiable uiteindelijk een goede wedstrijd weten te belonen met een winstpartij. De punten gaan voor het eerst dit veldseizoen mee naar Kamerik, waardoor het nu op de 3e plaats komt te staan in de ereklasse degradatiepoule. Het betekent voor de ploeg uit Kamerik weer een winstpartij na een lange tijd.

De ploeg uit Kamerik speelt over 2 weken pas weer. Dit zal weer tegen de Meervogels zijn, maar nu in Kamerik. Hopelijk weet de ploeg weer een goede wedstrijd op de mat neer te leggen!