CORA-DAG BIJ SDO/BLIJWERKT OP 20 JANUARI 2018

Een bijzondere dag!IMGP5090
Al jaren staat de eerste thuiswedstrijd van SDO/BlijWerkt 1 in het nieuwe jaar in het teken van het goede doel. Deze traditie startte in 2002 na de tsunami in Azië. In de jaren die volgden ontstond een traditie waarbij SDO’ers goede doelen aandroegen en er prachtige bedragen werden opgehaald.

Dit jaar valt de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar op zaterdag 20 januari 2018 en zal deze in het teken staan van een bijzondere actie. Er zal namelijk een speciale goede doel actiedag worden georganiseerd, waarbij ons in 2017 overleden erelid Cora Burggraaf centraal staat. Cora was een voorbeeld SDO’er, die altijd klaar stond om anderen te helpen. Ook bij het goede doel van dit jaar staat anderen helpen voorop. Dit jaar zullen de opbrengsten namelijk ten gunste komen van de Roparun.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.  Via deze estafetteloop is het de bedoeling om geld op te halen voor projecten die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, veraangenamen. Dit komt dan bijvoorbeeld ten goede aan inrichting van hospicehuizen of vakanties van mensen met kanker en hun families

Tijdens haar ziekte haalde Cora al geld op voor de Roparun actie, waar onder andere haar broer Gerco en zijn vrouw Janneke aan meedoen. Ook dit jaar zullen zij weer meelopen. Het is daarmee een prachtig doel voor de jaarlijkse actie van 2018!

Om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit doel zullen er verschillende acties worden georganiseerd, waarbij goal sponsoring en een verloting niet zullen ontbreken. Zowel op zaterdag 20 januari 2018 als in de weken voorafgaand aan de eerste thuiswedstrijd van SDO/BlijWerkt 1 zullen SDO leden, bewoners van Kamerik en omstreken en tegenstanders worden benaderd en gevraagd mee te doen aan deze actie.

Het Bestuur van SDO/BlijWerkt hoopt op uw steun op deze bijzondere dag!

Nander de Wit, Voorzitter SDO/BlijWerkt

mini-IMGP0537Een bijzondere vrouw!
Mijn eerste herinnering van Cora bij de korfbal was een seniorenfeest waar ik als junior bij mocht zijn. Cora liet mij daarbij met haar enthousiasme zien dat ze mij net zo zag als de rest, en niet als broekie. Ze stond vooraan om mijn eerste wijntjes te bestellen. Menig nieuw lid heeft die kant van Cora gevoeld. Tijdens het coachen van Manouk heb ik Cora als (korfbal-) moeder leren kennen. Altijd mee naar uitwedstrijden en met Cora erbij voelde je je altijd net wat sterker dan normaal. Wij hadden immers een one-woman-supportersgroep/begeleidingsteam.

Cora was voor de Technische Commissie een steunpilaar. Binnen de TC waren wij sparringpartners het vaak eens, maar ook wel eens grondig oneens. Altijd kwam zij op voor iedereen en moest er weer met die en die gesproken worden. Ze deed er alles aan om iedereen zich zo happy mogelijk te laten voelen. Ook na teleurstellingen zoals teamindelingen die slecht vielen. The right to be heard. Zo zou je het kunnen noemen. In de loop der jaren merkte ik bij mezelf dat respect voor haar veranderde in bewondering. Het was altijd fijn om met Cora te zijn. Met haar scherpe geest, fruithapjes (of eigenlijk alle soorten eten), grapjes, en gulle lach.

Pas kreeg ik een vraag over welke leerkracht in mijn leven nou echt een verschil heeft gemaakt, tegen wie ik opkeek vroeger. Ik kon niemand bedenken. Bij het schrijven van dit stukje realiseer ik me dat er toch een juf was waar ik een speciale band mee had, waar ik van leerde, tegen wie ik opkeek en die mij inspireerde. Dat was Cora. Want eigenlijk was zij stiekem toch die lieve juf geworden waarvoor ze ooit was gaan studeren.

We willen Cora’s inspirerende leven vieren via de goede-doelen-actie, die dit jaar ten goede komt aan de Roparun. Cora hield niet van zelf geëerd worden, ze wilde liever anderen helpen op de achtergrond. Laten we haar daarom 20 januari 2018 eren door het helpen van anderen.
Laten we er met zijn allen een bijzondere Cora-dag van maken.

Alwin Smit

Een bijzondere moeder!mini-PICT0064
Onze moeder is altijd een hardwerkende, maar onwijs liefdevolle moeder geweest. Ze stond voor iedereen klaar en zette zich volledig in voor ons, haar werk, de familie en SDO. In juli 2013 veranderde dit volkomen: er werd kanker geconstateerd. Haar werkzaamheden bij de korfbal moesten noodgedwongen op een laag pitje. Maar het pitje voor ons, haar kinderen, stond nog volop aan. In de zomer van 2015 leek de kanker verslagen te zijn.

Toch kwam vlak voor de feestdagen van 2015 het nieuws dat de kanker terug was. Mama zou niet meer beter worden. De arts schoof het meteen van tafel toen mama aangaf dat ze nog 10, maar zeker 5 jaar wilde leven. Maar mama moest en zou gelijk krijgen, zoals we niet anders van haar gewend waren. Ze is destijds begonnen aan de wedstrijd van haar leven. Ze heeft gewerkt voor elke bal, ging voor niemand aan de kant, heeft doelpunten gescoord, maar nog belangrijker: de mooiste assists gegeven (scoren hoefde van mama niet, als je maar had aangegeven). Ze heeft met heel haar hart gespeeld en het publiek ging achter haar staan. Maar ondanks haar strijd heeft ze onoverkomelijke tegendoelpunten moeten verwerken.

Haar wedstrijd eindigde op 5 februari 2017……… En dit keer stonden wij aan de zijlijn.

Net zoals mama altijd aan de zijlijn stond voor ons. Met of zonder pruik, overal pijn, misselijk of niet: zij zat in haar vertrouwde hoekje met haar inmiddels veel te grote zwarte jas om ons aan te moedigen. Vanaf 5 februari 2017 missen we haar liefde, haar aanmoediging en haar “hoeveel heb je er aangegeven?” en “laat in het veld zien dat je er bent hè”.

Voor ons is het meest bijzonder om, in de jaren van ziek zijn en het afgelopen jaar na haar overlijden, te hebben ervaren wat zij heeft betekend voor vele anderen. Naast haar inzet voor haar directe omgeving zette ze zich ook in voor goede doelen. Wij zullen nooit kunnen opvangen wat mama allemaal heeft gedaan voor haar medemens, maar we kunnen wel proberen deze lijn voort te zetten. Daarom zullen wij onze oom en tante (broer en schoonzus van mama) steunen bij hun strijd om zoveel mogelijk geld op te halen voor mensen die, net als mama, kanker hebben.

Op 20 januari 2018 scoren wij voor mama, scoren jullie mee?

Manouk en Tom


GOEDE DOEL = ROPARUN1
2

Roparun is een estafetteloop van Hamburg / Parijs naar Rotterdam (± 540 km) met als doel geld ophalen voor de palliatieve zorg voor kankerpatienten (en hun naasten). Voor meer informatie: WWW.ROPRARUN.NL

Op zaterdag 20 januari 2018 zullen er diverse acties zijn. Deze hebben vrijwel allemaal een relatie met Cora, zoals het verkopen van panini’s, soep, taart, bakjes fruit, snoep (o.a. napoleons), etc.
De gebruikelijke acties uit het verleden keren ook weer terug, zoals goalsponsering door alle SDO-teams en een grote verloting. Daarnaast komt er een gezellige spellenochtend voor de jongste korfbaljeugd.

De opbrengst van al deze acties zal ten goede komen aan de ROPARUN.

De goalsponsoring zal gevraagd worden van alle teams van SDO, waarbij de jeugdteams (A t/m F) zich kunnen laten sponsoren voor de doelpunten van hun eigen team op 20 januari 2018 (en voor SDO E2 op 13 januari 2018). Voor de 2 jeugdteams met de hoogste bijdrage per persoon wordt een slagroomtaart ter beschikking gesteld!
Aan de senioren wordt gevraagd om de doelpunten van SDO 1 op 20 januari 2018 (tegen KCR) te sponsoren.
Het sponsorformulier is hieronder ook te downloaden via de website van SDO!

Als er vragen zijn kan contact worden opgenomen met
Manouk Kortman (06 – 22275234)
Janneke Burggraaf (06 – 10693135)
Alwin Smit (06 – 14645564)

SPONSORFORMULIEREN

GOALSPONSORING SENIOREN (Excel)
GOALSPONSORING JEUGD (Excel)

 

444 33