SDO/Fiable nieuwsbericht april

SDO/Fiable nieuwsbericht april

Beste leden en ouders,
Het veldseizoen is weer begonnen op onze eigen accommodatie. Ik wil bij deze alle commissies, trainers, coaches en alle andere vrijwilligers bedanken voor de organisatie van het buitenseizoen. Het vergt toch altijd weer een hoop organisatie de overgang van zaal naar veld, of andersom. Bedankt!
Drie onderwerpen voor dit nieuwsbericht:

Type lidmaatschappen

Bij SDO/Fiable is het vrij gebruikelijk om bij het stoppen van spelen met korfbal, je volledig te laten uitschrijven. Dit komt in onze beleving grotendeels doordat leden niet op de hoogte zijn van de verschillende type lidmaatschappen.

Er zijn namelijk nog veel mensen erg betrokken bij onze vereniging, die geen lid zijn van onze vereniging. Vandaar dat we daar graag een stuk aan wijden om jullie verder te informeren, zeker nu 1 mei aanstaande is.

Iedereen kan dan weloverwogen en wel geïnformeerd zijn/haar afwegingen maken.

1. Spelend lid

Je bent actief lid van onze vereniging en wordt ingedeeld in een team en in de competitie van het KNKV. SDO/Fiable draagt voor ieder spelend lid een percentage af aan het KNKV om deel te mogen nemen aan de competitie. Daarnaast wordt je contributiebedrag gebruikt voor zaal- /veldhuur, onderhoud, aanschaf spelmateriaal en andere kosten die korfbalinhoudelijk zijn.

Je contributie is niet kostendekkend daarin, daarom zijn we met name onze sponsoren, niet spelende leden, kaderleden en donateurs zeer dankbaar.

Formeel genomen mogen alleen leden die ook ingeschreven zijn bij het KNKV, en dus ook een percentage afdragen, op de spelersbank plaatsnemen voor invallen, coachen, verzorgen of andere randzaken.

2. Niet spelend lid

Je bent een spelend lid ‘in rust’. Dit betekent dat je niet wordt ingedeeld in een team en ook niet in de competitie van het KNKV.

Er is geen bevoegdheid tot spelen van wedstrijden. Formeel genomen ben je niet bevoegd om plaats te nemen op de reservebank bij een wedstrijd.

Wel mag je meetrainen met een team van SDO/Fiable in overleg met de afdelingscoördinator. Te vinden op de website onder ‘contact > tc > desbetreffende afdeling’.

Je hebt ook stemrecht als je op 1 juli 15 jaar of ouder bent bij de jaarlijkse algemene ledenvergadering en bent actief betrokken bij SDO/Fiable.

3. Kaderlid

Dit zijn leden die geen actieve sportambitie hebben, maar wel betrokkenheid bij de club.

Ze willen zich inzetten voor de club en willen ook graag dat SDO/Fiable blijft voortbestaan.

Daarom wordt er een klein bedrag gevraagd dat ervoor zorgt dat basiskosten gedekt kunnen worden voor het voortbestaan van SDO/Fiable.

Kaderleden hebben ook stemrecht als je op 1 juli 15 jaar of ouder bent bij de jaarlijkse algemene ledenvergadering.

4. Afmelden voor lid

Je hebt geen betrokkenheid of affiniteit met SDO/Fiable of bent dit uit het oog verloren.

 

SDO kamp

Ook dit jaar gaan we weer met alle jeugd op kamp, het welbekende afsluitweekend. Dit weekend zal zijn van 28 juni op 29 juni 2024. Dit jaar is het thema: SAFARI. Wat we gaan doen, waar de exacte locatie is en op welke manier je de winnaar van de jungle kunt worden, houden we nog even geheim. Je kunt ervoor kiezen om het beide dagen mee te gaan (25 euro) of alleen de zaterdag (15 euro). Afgelopen weekend is de aanmeldingslink voor het SDO-kamp op de website gezet. De kampcommissie ziet uit naar de aanmeldingen. Voor dit kamp wordt dus een eigen bijdrage gevraagd. Wij beseffen ons dat dit bedrag voor sommigen een drempel kan zijn in het wel of niet meegaan op 28 juni. Mocht je hier als ouder tegenaan lopen, neem dan even contact op met Robina Zuijdervliet. Samen kunnen we kijken of deze drempel te verlagen is zodat jouw kind dit weekend ook kan ervaren.

SDO 65 jaar

Vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni beloofd een erg gezellig feest te worden. De organisatie is al in volle gang. De eerste posters en links zijn al verspreid en we hebben al veel aanmeldingen en leuke reacties ontvangen. Zowel op de vrijdag als de zaterdag verwachten we drukte met veel leden, oud leden, Kamerikers, korfballers en andere mensen. Dit betekent dat de SDO 65-jaar commissie nog op zoek is naar vrijwilligers die bardiensten draaien, helpen met de op- en afbouw, met de schoonmaak en andere taken. Zo maken we er samen een gezellig feest van.

Hou er rekening mee dat je ingedeeld wordt of geef vast bij Frank Anne, Jesper of Joost aan waar je bij kunt ondersteunen.

Wil je je aanmelden voor het schutterstoernooi, de Old Stars wedstrijd of de BBQ, klik dan op onderstaande link:

https://www.sdokamerik.nl/2024/04/10/5704/

Groet namens het bestuur,

Bas Eberwijn