SDO/Fiable weet niet te stunten

Ondanks dat de zaalcompetitie al weer enige tijd afgelopen is en SDO/Fiable 1 zich helaas niet wist te handhaven in de Hoofdklasse was het gister weer tijd de veldcompetitie af te trappen. SDO/Fiable 1 komt deze veldcompetie uit in de Ereklasse, een sportief hoogtepunt voor de club. Helaas wist het niet te winnen tegen korfbal league degaradant Groen Geel. SDO verliest met 9-14.
Deze zaterdag stond er gelijk een mooi affiche op het programma voor het door Onderlinge Verzekeringen gesponsorde vlaggenschip van SDO/Fiable. Namelijk een ontmoeting met korfbal league club, Groen Geel. Ondanks dat deze club zich niet wist de handhaven in de league, wist SDO dat het een lastige wedstijd zou gaan worden. Groen Geel pakt dan ook direct het heft in handen en geniet snel een ruime voorsprong van 0-6. SDO/Fiable doet in deze fase niet direct onder voor de ploeg uit Wormer, maar maakt kansen niet af en is teveel zoekende naar het juiste spel. Pas na ruim 15 minuten spelen weet SDO/Fiable de score te openen, een doelpunt die door het publiek wordt gevierd. SDO/Fiable weet in de eerste helft slechts twee keer tot scoren te komen en gaat de rust in met 2-9.
Na de rust lijkt het schroom bij de Kamerikse ploeg er iets af te zijn. Daar waar het in de eerste helft even mocht duren een doelpunt te maken, lukt dit in de eerste aanval direct. Langzaam weet SDO/Fiable meer in de wedstrijd te komen en haar spel te vinden. SDO beloond zichzelf ook niet met het afronden van eenvoudige kansen. Na een paar weken afwezigheid kon Nienke Donselaar haar rentree weer maken in het veld. Met 3 doelpunten op rij weet SDO/Fiable nog terug te komen naar een 9-13. SDO/Fiable moet zich de mindere kennen in Groen Geel en de wedstrijd wordt dan ook afgefloten met een 9-14 eind uitslag.
Op zaterdag 11 mei speelt SDO/Fiable uit bij Meervogels 1 in Zoetermeer.