Selectie SDO/Fiable pakt de volle buit in de eerste speelronde!

Na een ellenlange periode zonder korfbal was het afgelopen zaterdag eindelijk weer zo ver! De selectie mocht thuis aantreden tegen Oranje Wit uit Dordrecht. Oranje Wit was geen onbekende van SDO/Fiable aangezien er een paar weken eerder al geoefend was tegen elkaar. Toen zaten beide ploegen nog in de selectiefase en dus was het de vraag hoe de teams voor de dag zouden komen als het om de punten gaat.

Het tweede mocht als eerst aantreden tegen het tweede van Oranje Wit. Deze wedstrijd had het best voor het laatst bewaard! Ondanks een licht overwicht lukte het SDO/Fiable 2 niet om afstand te nemen. Bij rust stond het 5-4 in het voordeel van SDO/Fiable, maar het goede gevoel van de afgelopen weken hadden zij nog niet te pakken. Wel was het weer fijn om al die oude vedettes terug in de selectie te zien! De wedstrijd kabbelde voort en echt weglopen lukte niet. In het veldkorfbal wint niet altijd de beste ploeg en ook hier leek dat het resultaat te worden. Iets meer dan een minuut voor tijd stond het tweede met 12-13 achter, maar het beste kwam pas op het eind! Eerste een knappe goal onder veel druk van Hilbert en toen stond de legend op! Mark Meijers, onthoud die naam! Hij wist in de slotseconde de winnende erin te schieten. Er werd gelijk afgefloten en iedereen was in extase.

Daarna was het de beurt aan de door onderlinge verzekeringen gesponsorde vlaggenschip van SDO/Fiable . Na een goede trainingsweek was iedereen er op gebrand om de punten in ons dorp te houden! In de voorbereiding hadden beide ploegen al tegen elkaar geoefend en toen werd er gewonnen door SDO/Fiable met 20-16. Nu voor de punten!! Het eerste begon sterk aan de wedstrijd. Na 10 seconden stond het al 1-0 door een vrije bal van Rosanne Lansbergen, gevolgd door een mooie doorloper van Jesper van der Vliet. De o zo gewenste start van trainer Alwin Smit was een feit. Nu wilde de ploeg gelijk doordrukken. SDO/Fiable liep uit naar een 9-1 ruststand en er was geen vuiltje aan de lucht.

Het klasseverschil was in de wedstrijd duidelijk zichtbaar. Een fel en goed verdedigend SDO/Fiable en een mak Oranje Wit uit Dordrecht. Ondertussen was Kenneth de Ronde al binnen de lijnen gekomen en hij liet met meerdere goals gelijk zijn waarde zien. De wedstrijd die, jammer genoeg voor de toeschouwers, geen wedstrijd was kabbelde voort en 10 minuten voor tijd stond het 16-1. Ondertussen was bij Oranje Wit het halve team al gewisseld en ook bij SDO/Fiable kwamen er nog een paar wissels. Zo maakte Annelien van der Put haar debuut in het eerste, zij kan op een foutloos debuut! Ook kwam, na twee jaar afwezigheid in de selectie, Mark Meijers nog even binnen de lijnen. Helaas zat een doelpunt er voor hem niet in, maar het is nog jong Mark!

De wedstrijd werd afgefloten met een 17-4 overwinning voor SDO/Fiable. Daarbij moet nog vermeld worden dat de wedstrijd onder leiding stond van een goed fluitende Lennart Laban en zijn assistent Jordy Roeleven.

De gewenste goed start is een feit en coach Alwin Smit was meer dan tevreden! Zijn eerste reactie: “Het team heeft het gesmeden plan tot in perfectie uitgevoerd. Al in de eerste de tegenstander zo de wil opleggen, daar kan ik alleen maar van genieten. Deze ploeg kan alleen nog maar beter worden. We zijn nu 4 weken onderweg en we maken grote stappen, echter heb ik ook nog een aantal verbeterpunten gezien en daar gaan we de komende tijd hard aan werken!”

Volgende week wacht de selectie van SDO/Fiable de uitwedstrijd bij Valto in de Lier. Dat een spannende pot tegen een taaie tegenstander. We hopen veel supporters langs de lijn te zien! Het tweede start tegen Valto 2 om 14:30 gevolgd door het eerste dat zal aantreden om 16:00. Het adres: Veilingweg 18, De Lier.

Tot volgende week! Volg SDO/Fiable nu ook op YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCu3yAZM64JDAro3mw3uxc_Q 

SDO/Fiable - Oranje Wit Dordrecht