Oliebollenactie 2020

De jaarlijkse oliebollenactie is al meer dan 25 jaar de belangrijkste jaarlijkse actie voor onze vereniging. Door Corona gaan we het dit jaar echter totaal anders aanpakken. Het is namelijk niet verantwoord om met veel mensen zelf oliebollen en appelflappen te bakken.

Om de actie door te kunnen laten gaan en de maatregelen na te leven, heeft de Oliebollenactie een mooie oplossing bedacht. Dit jaar kopen we onze oliebollen en appelflappen in bij een bakkerij. Zij leveren ons dan de verse oliebollen en appelflappen. Zelf hoeven we dan alleen met oliebollen en appelflappen in Kamerik langs de deuren te gaan. Dit kunnen we op 1,5 meter afstand van elkaar doen.

De inzet van alle leden blijft natuurlijk superbelangrijk. We geven daarom nu vast de mogelijkheid dat senioren hun voorkeur (verkoop / rijden), bij ons kunnen indienen via sdo.oliebollenadm@gmail.com. De jongste jeugd wordt weer zoveel mogelijk ingedeeld in het dorp en gekoppeld aan een ouder lid om te verkopen langs de deuren.

Daarnaast gaan we ook dit jaar flyeren in Woerden op dinsdag 22 december en maandag 28 december. Kan jij (één) van deze avonden helpen? Laat het ons weten!

Als oliebollencommissie willen we alles veilig en verantwoord laten verlopen. We houden dan ook streng rekening met de COVID-19 maatregelen en zullen mondmaskers en handschoentjes verzorgen. Verder houden we rekening met de groepsgrootte in de wijken en willen we waar mogelijk mensen met de fiets naar de wijken laten gaan. Chauffeurs komen dan met de oliebollen per auto en de verkopers komen op de fiets. Daarnaast openen wij een uitgebreidere website om zoveel mogelijk bestellingen online te verwerken.

Wij zoeken dit jaar specifiek vrijwilligers voor:

  • Chauffeurs voor woensdag 30 december (middag, begin v/d avond)
  • Chauffeurs voor donderdag 31 december (ochtend)
  • Flyeren in Woerden op dinsdag 22 december en maandag 28 december.

Mocht je dit jaar niet kunnen helpen, laat het a.u.b. ons zo snel mogelijk weten via sdo.oliebollenadm@gmail.com . Doe dit vóór 1 december!

Namens de Oliebollencommissie,

Anne van Meurs en Loes Eberwijn