SDO/VerzuimVitaal wint na moeizame wedstrijd van DOS uit Kampen

In een wedstrijd waarin de Kamerikse ploeg pas halverwege de eerste helft enigszins op stoom kwam werd uiteindelijk een zeer krappe 24-23 overwinning binnen gesleept tegen DOS Kampen/Veltman.

DOS Kampen kwam zeer scherp uit de startblokken en liep al snel uit naar een verschil van vier doelpunten: 2-6. Hierna nam coach Frits Haan een time-out en hierna pakte wat beter uit voor SDO/VerzuimVitaal. De Kamerikse ploeg kwam onder hevige aanvuring van het supporterslegioen terug tot twee doelpunten verschil. Vooral Jelmer Beijeman had de oude vorm weer te pakken na wat naweeën van een blessure en hij nam de ploeg vandaag op sleeptouw. Het verschil van rond de twee doelpunten bleef nog een tijdje gehandhaafd. Bij een 12-12 stand tien minuten voor rust bleef het stuivertje wisselen wie ervoor stond. Dit leidde tot een terechte ruststand van 15-15.

Ook in de tweede helft kwam SDO/VerzuimVitaal niet goed uit de startblokken en kon DOS Kampen weer een verschil van twee doelpunten pakken. Ook nu konden de Kamerikers met veel moeite weer terugkomen naar een 20-20 gelijke stand. Na de gelijkmaker stond SDO/VerzuimVitaal weliswaar de hele tijd aan de goede kant van de score maar was het niet bij machte uit te lopen naar twee doelpunten verschil. Hierdoor bleef de wedstrijd letterlijk tot de laatste seconde spannend. Zeventien seconden voor tijd werd de beslissende treffer gemaakt: de 24-23. Hierna kreeg DOS nog één laatste schietkans, maar die werd niet benut. Na het laatste fluitsignaal was er een enorme ontlading: de Kamerikers hadden niet goed gespeeld, maar met de hulp van het Oranjelegioen dat zich ook in de tweede helft weer massaal achter de ploeg schaarde, werden de twee broodnodige punten met pijn en moeite binnen gehaald.

Doordat titelkandidaat Meeuwen won van TZ, bleef de achterstand op Meeuwen vier punten. Echter de tweede plaats werd verstevigd. TZ dat volgende in Kamerik op bezoek komt, kan bij een overwinning definitief uitgeschakeld worden voor de titel. Dan zal SDO/VerzuimVitaal wel uit een ander vaatje moeten tappen dan vandaag want de Maartendijkers zullen ook alles uit de kast halen om niet af te haken. De wedstrijd in de Schulenburch begint om 19.30 uur en ook de massale steun van het supporterslegioen zal weer hard nodig zijn.