Kan SDO/Fiable punten pakken tegen KVS uit Scheveningen?

Op 4 mei mocht het door Onderlinge Verzekeringen gesponsorde vlaggenschip aantreden in Scheveningen. KVS had haar eerste competitiewedstrijd ruim had gewonnen van de meervogels, waar SDO/Fiable niet kon stunten tegen Groen Geel.

Met ideale weersomstandigheden begon de wedstrijd. De wedstrijd kwam langzaam op gang. Pas na 4 minuten werd het eerste doelpunt gescoord door de thuisploeg. SDO/fiable speelde beste aanvallen, alleen wilde vaak te gretig naar binnen toe waardoor balverlies leed. Na een goede goal van Jurre kwam SDO/Fiable er aanvallend wat beter in. Er werd rustiger aangevallen en speelde langer aanvallen met meer schoten. Na een voorsprong van 3-5 nam KVS een time-out. Na deze time-out kwam KVS er beter in en werden ze over meer vlakken gevaarlijker. Waar juist SDO/Fiable meer moeite kreeg om de korf te vinden. want in 11 minuten tijd werd er maar 2 keer gescoord, waar KVS er 4 maakte.

Ruststand 8-7 in het voordeel van KVS. In de rust werden de afspraken gemaakt om verdedigend iets meer druk te geven en aanvallend echt nog meer onze rust moesten pakken met passing naar binnen toe. Als we dit zouden doen, dan kon SDO/fiable punten meenemen naar Kamerik.

De eerste 10 minuten begon SDO/fiable oke aan de tweede helft. Hierin kwamen ze gelijk met een stand van 11-11. Beide ploegen bleven moeite met scoren omdat verdedigend aan beide kanten vaak goed werd verdedigd. Helaas was na dit moment het scoreverloop niet in het voordeel voor het vlaggenschip uit Kamerik. KVS dat aanvallend steeds sterker werd en goede wissels heeft die veel goals maakte in belangrijke momenten in de wedstrijd. Het vertrouwen bij de thuisploeg werd groter terwijl dat voor SDO/Fiable juist het tegenovergestelde was. Er werd nog amper gescoord, want in ongeveer 20 minuten tijd werd er nog maar 5 keer gescoord. Waar KVS er nog 12 scoorde.

Helaas weer geen punten voor het vlaggenschip dat met 23-16 verloor. Volgende wedstrijd weer een uitwedstrijd in Zoetermeer tegen de meervogels. In de zaal werd er tegen elkaar geoefend, hier won de meervogels met 1 punt verschil. Genoeg kansen voor het vlaggenschip om komende week wel punten te behalen.