SDO/VerzuimVitaal wint overtuigend van Tweemaal Zes

Waar vorige de wedstrijd werd beslist in de allerlaatste minuut, won  SDO/VerzuimVitaal de wedstrijd tegen TZ al in de eerste helft. Na een ruststand van 20-11 werd de wedstrijd uiteindelijk gewonnen met 33-21.

Bij SDO/VerzuimVitaal startten Mark Meijers op de plek van Hilbert van Koerten en Anne van Leeuwen op de plek van Nelleke Kastelein. De wedstrijd begon voor beide ploegen scherp door de eerste aanval meteen te bekronen met een doelpunt. Het tweede aanvalsvak van SDO/VerzuimVitaal had in het begin moeite om de korf te vinden, waardoor TZ kon profiteren door op een 1-3 voorsprong te komen. Na de 3-3 van Anne van Leeuwen nam SDO/VerzuimVitaal de wedstrijd over. Via doelpunten van Dico en Jelmer Beijeman kon SDO/VerzuimVitaal uitlopen naar een 9-3 tussenstand. SDO/VerzuimVitaal liep uit naar 13-5 maar kon daarna niet helemaal doordrukken. Aanvallen werden minder goed uitgespeeld en verdedigend iets te veel ruimte gegeven. TZ kwam hierdoor terug tot 14-8. Na de time-out van Frits Haan, werd er weer beter aangevallen en scherper verdedigd.  SDO/VerzuimVitaal ging weer verder waar het mee bezig was, met scherp schieten. Het laatste doelpunt voor rust werd gemaakt door Kim van Leeuwen en zij zette de ruststand op 20-11.

Dico Beijeman scoort zijn vijfde doelpunt voor SDO VerzuimVitaal

De bespreking in de rust was duidelijk. Scherp blijven verdedigen en goed blijven aanvallen. Dit was ook wat SDO/VerzuimVitaal deed in de tweede helft.  De Kamerikers liepen uit naar 24-13 door doelpunten van Jelmer Beijeman, Dave van der Meulen en Mark Meijers. Na de 27-14 van Jelmer Beijeman brak er een doelpuntloze periode aan. Dit duurde negen minuten voordat SDO/VerzuimVitaal weer het mandje wist te vinden.  SDO/VerzuimVitaal ging weer wat beter schieten en liep uit naar een 31-21 voorsprong. Ondertussen werden Kim van Leeuwen en Jelmer Beijeman vervangen door Wietske Vergunst en Bouke van Koerten. Bouke van Koerten was ook de gene die twee van zijn drie schoten bekroonde tot doelpunt en de eindstand op 33-21 bracht.

De Kamerikse ploeg verstevigde zijn tweede plaats op de ranglijst, maar blijft op vier punten van koploper Meeuwen, die geen fout maakte tegen Drachten. Volgende week speelt SDO/VerzuimVitaal uit bij Sparta om 19.30 in Zwolle.