SDO/VerzuimVitaal wint zwaarbevochten duel bij Sparta Zwolle

SDO/VerzuimVitaal begon deze wedstrijd met Demi Hoogeveen en Anne van Leeuwen in de basis in plaats van de geblesseerden Naduah Breedijk en Nelleke Kastelein. Er werd gekorfbald in Zwolle tegen Sparta. Er werd deze wedstrijd veel gescoord door beide teams en Sparta kon lang mee met SDO/VerzuimVitaal. Uiteindelijk pakte SDO/VerzuimVitaal in de tweede helft een gaatje en was Sparta niet meer bij machte om terug te komen. De eindstand was uiteindelijk 27-32 in het voordeel van SDO/VerzuimVitaal.

De eerste paar minuten gebeurde er een hoop, maar werd er nog niet gescoord door beide ploegen. Er werden fysieke duels uitgevochten en het leidende arbiterkoppel hadden hun handen vol. Uiteindelijk scoorde Sparta als eerste en nam de leiding in de wedstrijd. Daarvoor had SDO/VerzuimVitaal al een strafworp gemist en verzuimd om de score te openen.
SDO/VerzuimVitaal maakte vrij snel gelijk en probeerde om het initiatief te nemen in de wedstrijd. Dit lukte niet, Sparta begon scherp en scoorde in de beginfase vrij makkelijk. Hierdoor ontstond er een leuke wedstrijd voor het publiek waarin veel gescoord werd. Om en om vielen de ballen door het mandje en beide ploegen waren niet in staat om een gaatje te slaan. Uiteindelijk stond het bij rust 15-16 in het voordeel van SDO/VerzuimVitaal.

Na rust probeerde SDO/VerzuimVitaal de druk te verhogen bij Sparta en afstand te nemen. Er werd aanvallend langer gespeeld naar betere kansen en verdedigend werd er geprobeerd om Sparta te dwingen tot de verkeerde kansen. In eerste instantie hield Sparta het vol om hun spel van de eerste helft vol te houden, maar dit lukte niet de hele tweede helft. SDO/VerzuimVitaal deelde als eerste een tik uit door uit te lopen naar drie doelpunten verschil. Sparta gaf nog niet op en bracht het verschil terug naar twee doelpunten. SDO/VerzuimVitaal kreeg meer en meer het initiatief en het was wachten tot het verschil groter werd dan twee doelpunten. Na 10 minuten spelen in de tweede helft was het zover en stond er een verschil van vier doelpunten op het scoreboard. Dit was het moment om door te drukken en het verschil groter te maken. Maar dit lukte niet, Sparta gaf niet op en bracht het verschil terug naar twee doelpunten door twee aanvallen achter elkaar te promoveren tot doelpunt. SDO/VerzuimVitaal had aanvallend eventjes moeite om de korf te vinden, maar na een kleine periode lukte dit weer en werd er weer om en om gescoord door beide ploegen. Met nog 5 minuten te spelen bracht SDO/VerzuimVitaal het verschil weer naar vier doelpunten en was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Sparta was niet meer bij machte om dit verschil te overbruggen en gelijk te trekken. Uiteindelijk liep SDO/VerzuimVitaal in de laatste paar minuten nog iets verder uit en werd er afgelfoten bij een 27-32 eindstand.

SDO/VerzuimVitaal speelde aanvallend een goede pot, maar gaf verdedigend te veel kansjes weg waarmee Sparta wel raad mee wist. SDO/VerzuimVitaal wint de wedstrijd en doet nog mee om het kampioenschap, Meeuwen verloor een punt tegen Dos kampen. Zij speelden 20-20 gelijk.
Volgende week wacht de wedstrijd tegen Drachten/Vanderwiel, deze wedstrijd werd de vorige keer gewonnen op wilskracht. U bent allen van harte welkom in Sporthal de Schulenburch om te komen kijken. De wedstrijd begin om 19.30 uur. Het tweede van SDO/VerzuimVitaal speelt daarvoor om 18.00, ook tegen Drachten/VanderWiel.