Kantinedienst vanaf 2017-2018

Hierbij informatie over de organisatie van de kantinedienst met nieuwe informatie vanaf het korfbalseizoen 2017-2018, afgestemd met het bestuur van de vereniging.

Indeling kantinedienst
– De seniorenleden en A-jeugdleden van 18 jaar en ouder worden ingedeeld voor kantinedienst. *
– Wij vragen de ouders van (jeugd)leden en kaderleden voor kantinedienst(en). Wij benaderen de ouders en kaderleden vanaf dit korfbalseizoen via de SDO-telefoon met WhatsApp (dus zo min mogelijk telefonisch en per e-mail).

* Ben je bijvoorbeeld trainer/coach en lid van een commissie, word je niet of minder ingedeeld.
De indeling met hoe vaak leden worden ingedeeld wordt opgesteld door Kevin den Otter en hem kun je benaderen via de SDO-telefoon voor vragen hierover. Heb je bepaalde voorkeuren voor de indeling, kun je dit tijdig aan Kevin vragen.

Verantwoordelijkheid
Wij zijn een korfbalvereniging maar ook een grote vrijwilligersorganisatie. Samenwerken (de S van S.D.O.) staat centraal. De taken om de vereniging draaiende te houden binnen en buiten de lijnen worden samen opgepakt.
De een doet meer dan de ander, maar van iedereen wordt een bijdrage verwacht.
Bij een aantal belangrijke taken verwachten we de inzet en verantwoordelijkheid bij de uitvoering, zoals kantinedienst.

Ben je als seniorenlid of A-jeugdlid ingedeeld voor kantinedienst, dan ben je verantwoordelijk om de dienst uit te voeren. Vanaf dit seizoen is het team waarin je speelt mede-verantwoordelijk.

Ben je niet in de mogelijkheid om de dienst te draaien, dan regel je een vervanger binnen je team. Je kunt dan mogelijk ruilen van dienst (buiten je team een vervanger regelen, dus een ander clubgenoot of een ouder, is natuurlijk ook prima).

Bij de indeling staat het team en de persoon voortaan vermeld.
Regel je geen vervanger, dan heeft dat zeer nadelige gevolgen voor de clubgenoot die samen met jou is ingedeeld, voor de teams die op dat moment spelen, voor de scheidsrechters en voor de toeschouwers.
Je wordt er als persoon en als team voortaan op aangesproken wanneer er geen vervanger is geregeld.

Op welke wijze wordt de indeling bekendgemaakt?
– Zodra de indeling (bijna) compleet is, wordt daarvan melding gemaakt via de website en Facebook. Iedereen wordt verzocht te kijken of hij/zij is ingedeeld. De indeling kan alleen worden gemaakt wanneer het competitieprogramma van de bond is gepubliceerd op onze website.
De indeling wordt geplaatst onder de wedstrijden in het Programma.
– Er wordt een persoonlijk bericht via de SDO-telefoon met WhatsApp gestuurd.
– In de week voorafgaand wordt nogmaals een persoonlijk bericht gestuurd met de indeling en de instructies voor de kantinedienst (er wordt verwezen naar de speciale pagina op onze website met informatie over de kantinedienst).

Kortom, dit valt niet te missen.

Instructies
Alle personen die zijn ingedeeld voor kantinedienst worden verzocht van tevoren de eenvoudige instructies voor kantinedienst kort door te nemen. Alle informatie over de kantinedienst staat op www.sdokamerik.nl/kantinedienst 

De instructies richten zich onder andere op de hygiëne, veiligheid, praktische en huishoudelijke zaken en de informatie over de betalingen via iZettle.

Op de pagina met informatie over kantinedienst vind je ook meer informatie over het schenken van alcohol, informatie over het openen en afsluiten van het gebouw, contactgegevens van de kantinecommissie, de prijslijst, et cetera.

Inkoop
De inkoop wordt geregeld door de kantinecommissie (door Hanny en Kevin). De voorraad is gekoppeld aan de verkoop via iZettle. Er dient altijd contact te worden opgenomen met de Kantinecommissie door de commissies bij activiteiten waar inkoop voor noodzakelijk is.

iZettle
Ook komend seizoen werken we met iZettle.
Contant betalen op trainingsavonden is niet mogelijk! Neem dus je pinpas mee om te betalen.

Regels accommodatie
Er gelden op ons sportterrein regels, zodat het o.a. schoon en opgeruimd blijft en zodat er geen schade ontstaat. Denk hierbij aan hoe we met de materialen omgaan. Het document is hier te vinden.

Gebruikmaken kantine
Wil je de kantine een keer gebruiken voor een teamactiviteit, dan vraag je dit van tevoren aan bij het bestuur.
Klik hier voor meer informatie.

Heb je vragen over zaken die betrekking hebben op de kantine, dan kun je contact opnemen met de kantinecommissie.

Kantinecommissie