SDO/Fiable promoveert naar de hoofdklasse!

Na de zinderende thuiswedstrijd van vorige week, stond deze week de return op het programma: OVVO-SDO/Fiable. De belangen waren vooraf duidelijk. Bij een verlies met 3 goals of minder zou SDO/Fiable promoveren naar de hoofdklasse. Echter was het streven om met een duidelijke overwinning richting de hoofdklasse te gaan!
De avond werd begonnen met de kampioenswedstrijd van het tweede. De winnaar van OVVO 2 – SDO/Fiable 2, zou kampioen zijn en promoveren naar de reserve overgangsklasse. Wat een zinderende wedstrijd was dit! Na de gehele wedstrijd op achterstand te hebben gestaan, trok SDO/Fiable 2 de stand vlak voor tijd weer gelijk. Aangezien er een winnaar moest komen, werd er verlengt met 2 keer 5 minuten. Ook de verlenging kon geen winnaar uitwijzen. Tot slot diende de wedstrijd te worden beslist door middel van een knock-out strafworpserie. Gelukkig beschikt SDO/Fiable 2 over één van de meest ervaren trainster van Kamerik en omstreken! Marjan Teeuwen had dit scenario al helemaal uitgedokterd en had haar strafworpnemers paraat. Ze koos voor de eerste strafworp voor routinier Mark Meijers; heeft deze Kamerik-legende het team ooit in de steek gelaten? Nee, dus de strafworp ging er feilloos in en de druk werd weer bij OVVO gelegd. Deze druk werd OVVO fataal en zij miste de strafworp. Eindstand 25-25, strafworpen 1-0 voor SDO/Fiable 2. Zo gaf SDO/Fiable 2 het goede voorbeeld! Kampioen en promotie!
Vervolgens stond dé wedstrijd van het seizoen op het programma. In deze wedstrijd moest het gebeuren voor het door onderlinge verzekeringen gesponsorde vlaggenschip. Hoofdklasse was aan het begin van het seizoen de doelstelling en lag binnen handbereik. Dat deze wedstrijd leefde bij de vereniging was te zien aan de grote supportersschare die aanwezig was. Zowel vocaal als in aantallen waren we overheersend in Maarssen! Wat geweldig dat na deze ‘’corona-jaren’’ Fort oranje niets aan leden is verloren. Ze kwamen als vanouds met de bus naar de uitwedstrijd en zongen de spelers naar de overwinning.
Dan naar de wedstrijd. OVVO koos ervoor om met 4 spitsen te starten. SDO/Fiable was verrast door deze opstelling maar liet zich niet gek maken. OVVO kwam nog wel op 1-0, maar later bleek dit de enige keer te zijn geweest dat ze op voorsprong stonden. Kenneth de Ronde schoot wederom deze wedstrijd met scherp en schoot gelijk de 1-1 binnen. De 1-2 voorsprong kwam uit handen van Hilbert van Koerten en onze aanvoerder liet zien nog steeds makkelijk te kunnen scoren in de OVVO-hal. Er werd in raptempo gescoord en na 15 minuten stond het al 10-10. Het lukte SDO/Fiable niet om een onoverbrugbaar gat te slaan en de tegenstander in de eerste helft al geen geloof meer te geven in een goede uitkomst. Dit was vooral te wijten aan de persoonlijke fouten die wij maakte. Alwin Smit nam een time-out en zette zijn spelers weer op scherp. Dit zorgde ervoor dat de persoonlijke fouten eruit werden gehaald en verdedigend de zaakjes wat meer op orde kwamen. De rust werd bereikt met een 13-14 stand in het voordeel van SDO/Fiable. Deze eerste helft werd aanvallend gekenmerkt door een ontketende Kenneth de Ronde, hij had er na 25 minuten al 6 inliggen en zijn tegenstander had geen leuke avond!
In de rust benadrukte Alwin Smit het strijdplan en gaf aan dat SDO/Fiable de betere ploeg was, maar dat we het wel moesten gaan uitdrukken in de score. Ook werd er op geattendeerd dat de hoofdklasse nog maar 25 minuten van ons vandaan was. De spelers wisten wat ze te doen stond en gingen vol voor de overwinning.
In de tweede helft werd er verdedigd naar hoofdklasse maatstaven! Na 16 minuten had OVVO pas 3 keer gescoord, dit resulteerde in een 15-20 tussenstand met nog een kleine 10 minuten te spelen. Het feest werd al op de tribunes gevierd en ook de spelers wisten dat dit ‘ons’ niet meer mocht ontglippen. De wedstrijd eindigde dan ook met een einduitslag van 21-26. De missie was geslaagd. Maarssen was van ons! Wij, SDO/Fiable promoveren naar de hoofdklasse! Een zinderende geluidsexplosie bij het laatste fluitsignaal en de supporters kwamen het feestje met de spelers vieren. Fort oranje trakteerde de supporters op een geweldige sfeer gedurende de wedstrijd en de spelers trakteerde fort oranje met een geweldige wedstrijd. Vreugde en blijdschap alom!

Later op de avond werd het feestje voortgezet bij de eigen SDO-kantine. Fort oranje wachtte de selectie op met fakkels en vuurwerk. Het bleef nog lang onrustig in ons mooie dorp! Dico B. was uitzinnig van vreugde met de promotie en nam zelfs de woorden ‘’beste SDO allertijden’’ in de mond. Dit vonden de spelers een beetje overdreven, maar ook zij zijn blij met de promotie. Tot slot, benadrukte voorzitter Nander de Wit dat het volgende doel minimaal handhaving in de hoofdklasse moet zijn. Dit werd gecounterd door Dico B. die wilt doorstoten naar de tussenklasse aankomend seizoen. De spelers willen eerst genieten van deze prestatie en zullen zich gaan opmaken voor het veld! Ook daar hopen we alle supporters weer te zien in het zonnetje met een ijskoud drankje!
Tot slot, wilt de selectie van SDO/Fiable haar waardering naar fort oranje nogmaals benadrukken! Het is een ongekende luxe om jullie als supporters langs de lijn te hebben. Iedere uitwedstrijd voelt aan als een thuiswedstrijd, omdat we altijd overal dominant vocaal aanwezig zijn. Zo hopen we jullie weer in grote getalen terug te zien aankomend seizoen in de hoofdklasse!