Gehavend SDO/Fiable wint van Valto

SDO/Fiable heeft zichzelf een goede dienst bewezen door de eerste veldwedstrijd, na het succesvolle zaalseizoen, winnend af te sluiten. SDO/Fiable miste vier basisspelers, maar wist de wedstrijd toch te winnen. Dit gebeurde mede door het goede spel van de invallers. Na een ruststand van 6-3 werd er gewonnen met 13-11.

SDO/Fiable startte met Tom Verhoeve, die zijn debuurt maakte, Mark Meijers, Jakko de Wit en Karin Kastelein in de basis. Vooraf was afgesproken dat Mark, Jakko en Karin de eerste helft zouden spelen. De tweede helft kwamen Jurre van der Haven, Bouke van Koerten en Annelien van der Put in het veld.
SDO/Fiable nam snel de leiding en kwam op 1-0 door de debutant in deze wedstrijd, Tom Verhoeve. Valto maakte nog gelijk, 1-1. Dit was meteen de laatste gelijke stand in de wedstrijd. SDO/Fiable pakte de voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. SDO/Fiable legde veel strijdlust op de mat en dit resulteerde in veel onderscheppingen. De twijfelduels werden op strijdlust gewonnen, er werd zelfs gedoken voor de bal. Scorend was het geen hoogstaande wedstrijd. De goals waren schaars, getuige de 6-3 ruststand.

Zoals eerder beschreven startte SDO/Fiable de tweede helft met 3 andere spelers. De eerste aanval van SDO/Fiable na rust duurde 5 minuten en werd afgerond met een goal. Anne van Meurs scoorde. De marge werd hierdoor iets groter en gaf meer ruimte. SDO/Fiable bleef rustig zoeken naar de juiste kansen en behield steeds de voorsprong. Valto ging wat wisselen en kwam pardoes iets dichterbij. Met nog 3 minuten op de klok scoorde Valto de aansluitingstreffer, 11-10. SDO/Fiable pareerde en scoorde in de volgende minuut meteen de 12-10. Jurre van der Haven kreeg nog een strafworp en vergrootte de voorsprong naar 3 goals. Valto deed nog iets terug, maar na hun doelpunt floot de scheidsrechter meteen af voor het einde van de wedstrijd.

Een prima en terechte overwinning van SDO/Fiable met een hoop invallers.