SDO/Fiable pakt punt bij koploper Spirit

Na de overwinning van vorige week trad het door onderlinge verzekeringen gesponserde vlaggenschip van SDO/Fiable aan tegen koploper Spirit. Na de hele wedstrijd achtergestaan te hebben werd er in de laatste seconden gelijk gemaakt. Zo pakte SDO/Fiable uiteindelijk een punt bij de koploper uit de poule.

SDO/Fiable begon niet goed aan de wedstrijd en kwam al snel 2-0 achter. De toon werd meteen gezet door Spirit. Ze begonnen erg sterk aan de wedstrijd en namen al snel een grote voorsprong. SDO/Fiable moest in de achtervolging. Het probleem bij SDO/Fiable was dat er moeilijkheden waren bij het scoren. Bij een tussenstand van 8-2 lukte het om de bal in korte tijd meerdere keren door de korf te krijgen. Hierdoor werd de achterstand verkleind en stond er met rust een 9-7 tussenstand op het scorebord. SDO/Fiable had de schade beperkt in de eerste helft.

De tweede helft was meer in evenwicht. De tussenstand schommelde tussen 2, 3 of 4 doelpunten, maar er werd weinig gescoord. Beide ploegen hadden moeite om de korf te vinden. Dit kwam doordat beide ploegen veel druk konden leggen op de schutters in de verdediging. 5 minuten voor tijd kwam SDO/Fiable weer op twee doelpunten achterstand en was er in principe alles nog mogelijk. 14-12. Met nog een paar minuten op de klok maakte SDO/Fiable de 14-13 uit een strafworp. Spirit begon aan de misschien wel laatste aanval van de wedstrijd, maar raakte vrij snel de bal kwijt. SDO/Fiable kreeg nog 1 aanval met nog 20 seconden te spelen. Nathan Marck nam het laatste schot en schoot de gelijkmaker binnen. 14-14. Spirit had geen tijd meer om een aanval op te zetten, want de scheidsrechters floten voor het einde van de wedstrijd.

Een gestolen punt voor SDO/Fiable, maar wel 1 die tot stand kwam door als team hard te werken en door te blijven knokken tot het einde. Een goede basis voor de rest van de wedstrijden dit seizoen.

Volgende week sluit SDO/Fiable het eerste deel van het veldseizoen af met een thuiswedstrijd tegen KVA. Hier werd de eerste wedstrijd van verloren.