SDO/FIABLE WINT OVERTUIGEND IN EEN VOLLE SCHULENBURCH

In de derde wedstrijd van het door Onderlinge Verzekeringen gesponsorde SDO/Fiable in de Zaal Hoofdklasse 2022-2023 was KVS/Groeneveld Keukens de tegenstander. SDO/Fiable is ongeslagen gebleven in haar eerste twee competitiewedstrijden en was zaterdag gemotiveerd om deze serie uit te breiden. Eerder op de avond verloor SDO/Fiable 2 met 10-13 van Unitas 3. Na een gezellig “Kamerik Proeft” evenement mocht het vlaggenschip van SDO/Fiable de Kamerikse avond afsluiten in een goed gevulde Schulenburch.
De wedstrijd schoot uit de startblokken: beide teams schoten erg zuiver in dit attractieve begin. Na een tussenstand van 3-3 liep SDO/Fiable snel weg van de ploeg uit Scheveningen. Door scores van onder meer Aimee Hoogenveen, Nathan Marck en Anne van Meurs stond het na slechts 13 minuten spelen al 14-8 voor SDO/Fiable. Een ontketend SDO/Fiable bracht veel energie in de wedstrijd, gesteund door Fort Oranje dat de gehele wedstrijd uitstekend in vorm was. Bij rust was de score 20-13 voor de thuisploeg.
Het was zaak voor SDO/Fiable om KVS/Groeneveld Keukens niet terug te laten komen in de tweede helft en zelf te blijven scoren. Dit lukte meteen goed na rust met meerdere scores van Hilbert van Koerten en Nathan Marck. Telkens wanneer KVS/Groeneveld Keukens het doelpuntenverschil terugbracht naar 6, counterde de formatie uit Kamerik door direct weer te scoren. Na een succesvolle invalbeurt van Jakko de Wit stond uiteindelijk een 34-28 eindstand op het bord. Door dit resultaat staat SDO/Fiable minstens een dag bovenaan in Hoofdklasse A.
Volgende week staat de uitwedstijd in Zoetermeer bij De Meervogels op het programma. Dit is de laatste wedstrijd voor de kerststop en daarmee de laatste wedstrijd van 2022. SDO/Fiable kan uw steun in Zoetermeer goed gebruiken, komt dat zien!