Wervingsactie nieuwe jongens/heren tot en met 31 mei 2023

Drie jaar geleden zijn begonnen met actieve ledenwerving. Mede door meerdere ledenwerfacties, maar ook door de enorme inzet van onze trainers/coaches en de JAC, zijn we de afgelopen twee jaar ook flink gegroeid; eind 2019 hadden ongeveer 185 leden, nu hebben we 229 leden. Dat is heel goed, want waar veel verenigingen tijdens de coronacrisis leden hebben verloren, hebben we ledenwinst geboekt. We kunnen echter nu niet achterover gaan leunen; we moeten actief blijven in het werven van nieuwe leden (en huidige leden behouden).

We hebben wel een probleem; of beter gezegd: een grote uitdaging. Want we krijgen veel meer meiden dan jongens als nieuw lid binnen. Aangezien korfbal een gemengde sport is, vinden wij dat een onwenselijke ontwikkeling. In november hadden een succesvolle ledenwerfactie in de vorm van een open training voor de Kangoeroes. Er waren 26 kinderen op afgekomen, waarvan ongeveer 18 meiden. De opkomst was dus een succes, maar de verdeling jongens/meiden niet. Daarom moeten we met z’n allen gaan zorgen dat we meer jongens aantrekken. Dat is een verantwoordelijkheid van het bestuur, van de TC, maar ook van alle leden!

Actie Meer Jongens

Om jongens, die nog niet lid zijn, geïnteresseerd te krijgen in korfbal, willen we jongens gaan belonen die een proeftraining meedoen en/of lid worden. Ook leden die zorgen dan jongens mee gaan doen met trainingen, gaan we belonen. Dit gaan we doen in de vorm van een verloting en werkt als volgt:

  • Iedere jongen die nog niet lid is en een eerste proeftraining meedoet, krijgt 1 lot.
  • Het SDO/Fiable-lid dat de jongen meeneemt naar de eerste proeftraining, krijgt ook 1 lot.
  • Iedere jongen die lid wordt, krijgt 10 loten.

De start van deze actie gaat per direct in en duurt tot en met 31 mei 2023 (onze oprichtingsdatum 😊).

 

Er geldt geen leeftijdsgrens voor deelname; dus het geldt voor jongens bij de Kangoeroes tot en met senioren heren. Wanneer een jongen meedoet met meerdere proeftrainingen, worden verder geen extra loten gegeven. De loten worden toebedeeld door Frank Anne Burggraaf. Daarvoor moet naam/emailadres van de nieuwe jongen en van het SDO/Fiable-lid aan hem doorgegeven worden. Het beste is zo snel mogelijk na de eerste proeftraining de namen/e-mailadressen aan Frank Anne door te geven: faburggraaf@gmail.com. Dit kan door de trainer gebeuren, maar ook door het SDO/Fiable-lid (of een ouder daarvan).

 

We verloten verschillende prijzen, waaronder één seizoen gratis lidmaatschap en een echte korfbalbal. De verloting zal op zaterdag 3 juni 2023 plaats vinden.

 

Zijn er meer ideeën om jongens te werven, horen we dat graag.