Bezwaar tegen huurverhoging en aanpassing faciliteiten De Schulenburch

Sinds 1 januari 2023 wordt er door de leden van SDO/Fiable koud gesport en kan er niet meer gedoucht worden in De Schulenburch. Tevens is de huur met 8% verhoogd. Hierover werden wij op 30 december geïnformeerd door het bestuur van De Schulenburch.

Het bestuur van SDO heeft de afgelopen dagen diverse gesprekken gevoerd met o.a De Schulenburch, gemeenteraadsleden, wethouder en betrokken Kamerikers. Iedereen is het er over eens dat de afgesloten faciliteiten voor een onwenselijke situatie zorgen. Verder blijkt uit de gesprekken dat er diverse zaken spelen. Van een uitblijvend lange termijn plan, beperkt onderhoud tot een korte termijn oplossing voor douches en verwarming.

Voor het Bestuur van SDO is er geen duidelijkheid of er op korte termijn een oplossing zal komen. We zijn daarom helaas genoodzaakt om bezwaar in te dienen bij het bestuur van De Schulenburch tegen de huurverhoging en aangepaste faciliteiten. De huurverhoging in combinatie met het afsluiten van faciliteiten, is volgens ons niet conform huurvoorwaarden. Daarom hebben wij verzocht om de huurverhoging per direct terug te draaien en de douches uiterlijk aanstaande zaterdag weer in gebruik te hebben.

Namens Bestuur SDO/Fiable,

Nander de Wit

Voorzitter