SDO/Fiable wint ook in Groningen

Nadat vorige week thuis werd gewonnen van kampioen Mid-Fryslan, stond deze week de uitwedstrijd in Groningen op het programma. Thuis verloor SDO/Fiable ruim van NIC. Reden genoeg om er deze wedstrijd vol voor te gaan. SDO/Fiable pakte meteen het initiatief en gaf deze niet meer uit handen. Hierdoor won het door onderlinge verzekeringen gesponsorde vlaggenschip van SDO/Fiable met 22-28.

SDO/Fiable begon scherp aan de wedstrijd en haalde een hoog schotpercentage, hierdoor werd al snel een voorsprong gepakt. 1-6. Verdedigend had SDO/Fiable het nog niet helemaal op orde. Er werd te weinig druk gegeven aan de buitenkant en NIC liet zien daar wel raad mee te weten. Zo verdween de voorsprong compleet en stond het na 10 minuten weer gelijk, 7-7. SDO/Fiable pakte snel weer een voorsprong van 4 punten. NIC reageerde weer en maakte een reeks doelpunten waardoor het weer gelijk was. 12-12. SDO/Fiable zette nogmaals aan vlak voor de rust en ging toch met een voorsprong rusten. 12-15.

De tweede helft kwam SDO/Fiable niet meer in de problemen. De voorsprong werd snel vergroot, omdat het verdedigend beter stond bij SDO/Fiable. Er werd veel meer druk gegeven aan de buitenkant en NIC wist hier geen raad mee. SDO/Fiable bleef vervolgens rustig scoren en zo werd de voorsprong steeds groter. SDO/Fiable begon te wisselen en zo kwamen Bouke van Koerten, Karin Kastelein en Maureen Groenendijk. Bouke van Koerten deed ook nog een duit in het zakje en scoorde een mooie doorloopbal. De scheidsrechters van dienst floten af bij een 22-28 eindstand.

Het zaalseizoen zit er weer op. SDO/Fiable heeft een mooi seizoen achter de rug en 19 punten behaald. Een derde plek in deze hoofdklasse poule, met veel sterkte ploegen, is een super prestatie. Op naar het laatste gedeelte van het veldseizoen. We hopen dat we daar weer veel supporters mogen verwelkomen bij de thuiswedstrijden. Bedankt voor alle support en tot snel!