SDO/Fiable wint van VEO

Na een uitstekende zaalcompetitie waarin het vlaggenschip uit Kamerik de derde plek behaalde, wilde het door Onderlinge Verzekeringen gesponsorde SDO/Fiable 1 goed beginnen aan de tweede helft van de veldcompetitie. De selectie van SDO/Fiable reiste zaterdag 22 april af naar VEO uit Voorburg.

Eerder op de middag wist SDO/Fiable 2 in een regenachtig Voorburg knap te winnen met 13-16. Het deed uitstekende zaken om haar koppositie te versterken. Het vlaggenschip van SDO/Fiable genoot wat beter weer en begon dan ook sterk. Het liep uit naar een 0-3 voorsprong via Aimee Hoogeveen, Hilbert van Koerten en Bob van der Weide. Laatstgenoemde wist daarna nogmaals tweemaal te scoren en SDO/Fiable liep soeverein uit naar een 2-8 tussenstand. Vlak voor rust wist VEO iets terug te doen, waardoor de uiteindelijke ruststand 5-10 luidde.

In de tweede helft wisten dames Rosanne Lansbergen, Aimee Hoogeveen en Anne van Meurs meteen een groter verschil te maken: 7-15. Het meegereisde publiek uit Kamerik en omstreken werd getrakteerd op een amusante tweede helft met veel verschillende doelpuntenmakers. Ook Bouke van Koerten viel verdienstelijk in. Het slotstuk was voor Nathan Marck die de 21e goal van SDO/Fiable mocht aantekenen. Er was uiteindelijk een einduitslag van 12-21 op het Voorburgsescorebord te zien. Een gemakkelijke overwinning voor SDO/Fiable. De eerstvolgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 13 mei. Dan speelt SDO/Fiable tegen haar buurman uit Maarssen: OVVO. Komt dat allen zien en voor nu een prettige vakantie!